DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
Motor

Rossi szerint a Ducati nem bírja elviselni a kritikákat

Valentino Rossi, aki idén két év kitérő után újra a Yamaha színeiben fog versenyezni a gyorsasági motoros világbajnokság királykategóriájában, elárulta, hogy korábbi csapata, a Ducati nem vette jó néven, ha kritizálták a motort.

Valentino Rossi 2010 végén hét sikeres esztendő után hagyta el a Yamahát, hogy megvalósítsa az olasz álmot: egy olasz gyártó, a Ducati színeiben is világbajnokságot nyerni. Mint ismeretes, nem hogy a vb-cím nem jött össze a "Doktornak", de még futamgyőzelmet sem tudott aratni, s dobogóra is mindössze háromszor tudott állni a vörösökkel. A kilencszeres világbajnok így 2013-ra visszatért a Yamahához, ahol újfent Jorge Lorenzo lesz majd a csapattársa. A tesztek alapján a 34 éves motoros jó döntést hozott, hiszen minden bizonnyal újra a mezőny elején láthatjuk majd száguldani, ellentétben a Ducatinál eltöltött idényekkel.



Rossi szerint a Ducati sikertelenségének egyik oka, hogy nem fogadják el a motort érő kritikákat

Rossi szerint a Ducati egyik legfőbb hibája, amely miatt nem voltak képesek fejlődést elérni, hogy nem bírják elviselni a motort érő kritikákat. Ilyen feltételezéseket már korábban is lehetett hallani a csapattal kapcsolatban, de az olasz ezt most a Motorcyclynews nevű magazinnak nyilatkozva is megerősítette: "Ha a Yamahával vagy a Hondával beszélsz, de különösen a Yamahával, és mondasz valami rosszat a motorról, az a japán mérnökök számára nem valamiféle rossz dolog" - idéz az interjúból az újság internetes változata. "Ez számukra valami pozitív, mert megérthetik, hogyan fejleszthetik a motort, de a Ducatinál nem ez a helyzet. Vagyis ha azt mondtad, hogy van egy problémád, először is a ducatis srácok nem bíznak meg benned száz százalékig, másodszor pedig nagyon idegesek lesznek, mert azt mondod, hogy a motorral van egy probléma."

P1Race.hu

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: