DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
Motor

Hayden: Marquez megváltoztathatja a MotoGP-t

A 2006-os világbajnok Nicky Hayden, aki nemrég egy kisebb operáción esett át, egy interjúban roppant elismerően beszélt a Moto2-es világbajnokként a királykategóriában az idén bemutatkozó Marc Marquezről.

A jelenleg még csak alig húszéves Marc Marquez 2010-ben a 125 köbcentis kategóriában (a fenti kép még ennek az évnek az elején készült róla és Haydenről), tavaly pedig a Moto2-ben szerzett világbajnoki címet, így két trófeával a gyűjteményében érkezik meg idén a MotoGP mezőnyébe, ahol a Repsol Hondánál Dani Pedrosa mellett mutatkozhat majd be. Az ifjú spanyol már a téli teszteken is remekelt: a két sepangi gyakorlás alkalmával is folyamatosan az élmezőnyben végzett, a héten megrendezett austini teszt három napján pedig egyenesen verhetetlen volt, noha márkatársa mellett az első két nap a nagy rivális Yamaha párosa is az amerikai helyszínen tartózkodott. Teljesítményével sokakat elkápráztatott - közéjük tartozik a 2006-ban szintén a Honda színeiben vb-címig jutó Nicky Hayden is:



Marquez eddig remek teljesítményt nyújt a legnagyobb között, az austini teszten például verhetetlen volt

"Lenyűgöző" - fogalmazott tömören a Ducati versenyzője, akit azért hosszabban is idéz a bikesportsnews.com oldal: "Nem kellek én ahhoz, hogy ezt megmondjam. Nem hiszem, hogy bárkinek is kétsége lett volna afelől, hogy gyors lesz, akár a 125-ösök között, akár a Moto2-ben, akárhol. Ha gyors vagy, akkor gyors vagy. Azt kell mondanom, hogy ennyire gyorsnak lenni, ráadásul folyamatosan ilyen gyorsnak lenni ennyire fiatalon nem várt teljesítmény. Hogy őszinte legyek, úgy gondolom, kicsit több időt akartunk adni neki, és izgalmas lesz a sport számára. Nagyon keményen motorozik és nagyon éhes. Ha egészséges tud maradni, sok mindent felforgathat az idei szezonban. Nagyon-nagyon lenyűgöző és gyors, ami egy kicsit az ő stílusa is, és megváltoztathatja a MotoGP-t és az egész pályaversenyzést."

P1Race.hu

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: