DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
Motor

A Yamaha Jerezben mutatja be idei festését

A címvédő Jorge Lorenzóval és a Ducatitól visszatérő kilencszeres világbajnok Valentino Rossival felálló Yamaha lesz az utolsó a gyári csapatok közül, aki leleplezi 2013-as motorjának festését: a hangvillások március 22-én, a jerezi teszt kezdete előtt egy nappal mutatják be a külsőt a helyszínen.

A gyári Yamaha szurkolóinak tehát még pontosan egy hetet kell várniuk arra, hogy meglássák, milyen színekben fognak versenyezni idén a kedvenceik. Az eddigi szezon előtti teszteket szürke-fekete festéssel teljesítették, miközben Rossi motorján az általa favorizált sárga, míg Lorenzóén a piros szín jelent még meg, többek között a rajtszámoknál. Ez utóbbi sajátosság valószínűleg a hivatalos festésen is megmarad, viszont visszatérhetnek a jól megszokott kék-fehér alapszínezéshez.

Az eddigi téli teszteket szürke festéssel teljesítette a Yamaha, a valódi külső Jerezben mutatkozik be

A Yamahának 2010 óta nem volt névadó szponzora: Rossi eddigi utolsó náluk töltött szezonjában még a Fiat támogatta az istállót. A "Doktor" visszatérésével a Monster is csatlakozott a csapathoz, amely szintén befolyásolhatja a megjelenésüket, de abban a videóban, amelyből a crash.net oldal a fenti képkockát kivágta, leginkább a valószínűsíthető fehér és kék színek dominálnak. A március 22-i leleplezéssel egyébként a Yamaha lesz az utolsó a gyári alakulatok közül, aki bemutatja idei festését, mindössze alig két héttel a katari szezonnyitó előtt.

www.p1race.hu

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: