DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
Motor

Ezért nem ment a Ducati Austinba

A Ducati Corse főigazgatója, Bernhard Gobmeier röviden felvázolta, hogy a Ducati miért nem vesz részt azon az austini teszten, amelyre a gyári Yamaha és a Honda pilótái, valamint az LCR Honda is elutazott az egyesült államokbeli Texasba.

"A legfőbb ok, amiért nem mentünk, hogy bár lesznek új alkatrészeink, azonban szívesebben teszteljük azokat Jerezben. Egyébként is tervben van már, hogy Jerezben pályára gurulunk, így tulajdonképpen semmi értelme sincsen, hogy párhuzamosan két helyen is teszteljünk. Én magam sokkal inkább a már meglévő időbeosztást részesítem előnyben." - magyarázta Gobmeier, aki hozzátette azt is, hogy szerinte csak minimális előnye származott volna abból a csapatnak, ha elutaznak Austinba. "A versenyzők talán két tizedet nyernek abból, ha megtanulják a pálya vonalvezetését. Sajnos azonban nem két tizeddel vagyunk lemaradva Jorge Lorenzóéktól. Amennyiben ez így lenne, akkor én is azt mondanám, hogy igen, menjünk tesztelni mi is. Az austini teszt miatt kissé felhígult volna tesztprogramunk, pontosabban az arra irányuló koncentráció. Az pedig már csak plusz indok, hogy a dolog financiális vonzatát is szem előtt kell tartanunk."



"Úgy vélem, hogy inkább a fejlesztésekbe kell ölni azt az összeget, amiből elmentünk volna tesztelni, mivel igen kis előnyünk származott volna belőle." - magyarázta Gobmeier. A Ducatit tehát leghamarabb a március 23-án kezdődő jerezi próbán láthatjuk ismét pályára gurulni, amely teszt egyébként az előszezon utolsó hivatalos tesztje is egyben. A Ducati Corse első embere, Bernhard Gobmeier szájából a közelmúltban több alkalommal is hallhattuk, hogy az olasz márka a korábbiaktól teljességgel eltérő munkametódusban dolgozik, vagyis minden újítást a lehető legjobban megvizsgálnak is leellenőriznek azelőtt, mielőtt véglegesítenék azt a motoron. Ezen felül mindig egyszerre csak egy fejlesztéssel dolgoznak, mivel így pontos választ kapnak azzal kapcsolatban, hogy az adott alkatrész milyen új hatással van (vagy épp nincs) a Desmosedicire.

P1Race.hu

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: