DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
Motor

Lorenzo: ""Ha nem mennénk Austinba, a Honda előnybe kerülne"

A világbajnoki címvédő Jorge Lorenzo örül a Yamaha döntésének, miszerint ő és csapattársa, Valentino Rossi csatlakoznak a Repsol Honda alakulatához a jövő heti teszten Austinban, hiszen így legfőbb riválisaik nem kerülnek majd előnybe a MotoGP-ben idén bemutatkozó amerikai helyszínen.

Először még január közepén reppentek fel a hírek, miszerint a HRC egy háromnapos gyakorlást biztosít Dani Pedrosa és Marc Marquez számára az austini pályán, hogy a két spanyol jobban hozzászokjon az idén debütáló aszfaltcsíkhoz. Azóta kiderült, hogy a gyári Yamaha is utazik Amerikába, és megosztozik a Repsol Hondával a pályabérlési költségeken, hogy ők is tesztelhessenek az új helyszínen. Az idei világbajnoki cím négy legnagyobb esélyese mellett egyébként az LCR Honda német motorosa, Stefan Bradl lesz még jelen március 12-től 14-ig Austinban, amikorra egyébként a hétvége esőzéseivel ellentétben már napos időt jósolnak, s ahol április 21-én a 2013-as szezon második állomását rendezik majd.

A Yamaha kilencszeres világbajnoka, Valentino Rossi szerint ez lesz a legnehezebb gyakorlás a számára, hiszen mind Sepang, mind Jerez, azaz a kollektív tesztek helyszínei általában feküdni szoktak az olasznak, Austin azonban ismeretlen terep - azonban nem csak a "Doktor", hanem a többiek számára is, amely így valamelyest objektívebb képet nyújthat a két nagycsapat egymáshoz képesti erőviszonyairól. Csapattársa, Jorge Lorenzo osztja a véleményét, miszerint az amerikai gyakorlás létfontosságú lehet - a regnáló világbajnok így nyilatkozott a motorcyclenews.com oldalnak: "Ha nem mennénk Austinba, az nagyon rossz lenne számunkra. A Honda előnyben lenne velünk szemben, ha mi nem utaznánk, de szerencsére megyünk, és ez azt jelenti, hogy hasonló körülmények lesznek számunkra a texasi versenyre, és ez pozitív."

www.p1race.hu

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: