DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
Motor

Hayden kisebb operáción esett át

A gyári Ducati amerikai versenyzője, Nicky Hayden esetében kisebb műtétre került sor tegnap este a jobb csuklóját illetően.

Az elmúlt néhány hétben elárasztották a sérülésekről és műtétekről szóló hírek a világ gyorsasági motorsportját: elsősorban a Superbike világbajnokság idénynyitó Phillip Island-i viadalával kapcsolatban kellett sajnos gyakran szóba hozni az orvosi beavatkozásokat, s itt Talmácsi Gábor és Németh Balázs révén mi is érintettek voltunk, de a MotoGP mezőnye sem ússza meg az operációkat, hiszen például a Moto2-es mezőnyben induló Thomas Lüthi is megsérült a februári valenciai teszt során.



Ez a műtét elvileg nem akadályozza meg abban az amerikait, hogy részt vegyen majd a jerezi teszten

A legfrissebb hírek a 2006-os gyorsasági motoros világbajnok Nicky Haydenről szólnak, aki ezt írta ki ma reggel twitter-oldalára: "Kisebb beavatkozásra került sor tegnap este, hogy kitisztítsanak néhány régi sebes szövetet. Minden simán ment, csak egy kicsit akadályoz." Szerencsére tehát semmi komolyról nincs szó az amerikai esetében, tulajdonképpen csak egy rutinműtétet hajtottak végre rajta, hogy még jobb formában legyen a szűk hónap múlva kezdődő szezonra. Ráadásul mivel a Ducati nem vesz részt a jövő heti austini privát gyakorláson, amelyre csak a Repsol Honda, a Yamaha gyári csapata, valamint az LCR Honda látogatnak majd el, Haydennek van ideje teljesen felépülni a március 23-tól 25-ig tartó hivatalos jerezi teszt előtt.

P1Race.hu

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: