DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
Motor

Gobmeier: Szeretnénk minden lépésünket megerősíteni

Bernhard Gobmeier, a Ducati Corse igazgatója ismét leszögezte, hogy továbbra is inkább a megfontoltság elvét követik, mely szerint minden egyes lépésüket, amelyet a fejlődés jegyében tesznek, szeretnék megerősíteni annak érdekében, hogy tudják, biztosan jó irányba haladnak.

"Jelen pillanatban úgy látjuk, hogy az ellenfeleink igen magas szinten vannak." - kezdte Gobmeier, a Ducati Corse igazgatója. "Ezt hatványozottan érvényes Jorge Lorenzóra és Dani Pedrosára, így nekik óriási előnyük van. Számunkra még az eszközölt változtatásink ellenére is elég nehézkesen megy a felzárkózás." - magyarázta a német szakember, aki a múlt heti malajziai tesztről is beszélt. "Az eredményeinket közepesnek ítélném meg. Ahogyan azt már korábban említettem, több időre van szükségünk ahhoz, hogy rendbe hozzuk a dolgokat és elkészüljünk a fejlesztésekkel. Próbálom az összes versenyzőnk nézőpontját megtudni és összegyűjteni az információkat, aminek köszönhetően egy globális képet kaphatunk arról, hogy tulajdonképpen mi is folyik. Szeretnénk minden egyes lépésünket pontosan megerősíteni, mivel nem csak egy, hanem az összes pályán jól kell működnie a motornak." - mondta Gobmeier.



A Ducati számára már csak emiatt is igen fontos lesz a soron következő, március 23-án kezdődő jerezi teszt, hiszen a többi csapathoz hasonlóan a Ducati eddig csak Malajziában gurult pályára. Igaz, hogy a két sepangi teszt között Iannone és Pirro részt vett a Ducati privát jerezi gyakorlásán, azonban Hayden, Dovi és Spies idén még egyetlen kört sem tett meg a spanyol ringen. Jerez egyébként azért is különösen tanulságos helyszín lehet a Ducati számára, mivel az olasz márkának nem igazán fekszik a pálya, így ha ott sikerül előrelépést felmutatniuk, akkor talán nagyobb az esély arra, hogy a többi aszfaltcsíkon is fejlődhetnek. A bolognaik 2006 és 2012 között mindössze egy győzelmet (Loris Capirossi) és egy harmadik helyet (Casey Stoner) tudtak szerezni Jerezben.

P1Race.hu

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: