DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
Motor

A Suzuki a barcelonai tesztet vette célba

A Suzuki hivatalos tesztversenyzője, Nobuatsu Aoki crash.net motoros portálnak tett nyilatkozatában elmondta, hogy catalunyai nagydíjat követő kollektív MotoGP teszten két pilótával részt kíván venni a japán márka.

"Eddig a tervek szerint halad minden." - kezdte Aoki. "Múlt héten készült el a motorunk új verziója, amely eddig egészen jól teljesít. A vázzal és az erőforrással is elégedettek vagyunk, azonban néhány apróságon még javítani kell. Jelenleg Motegiben tesztelünk, ezen felül pedig majdnem minden héten pályára gurulunk a Suzuki saját tesztpályáján. A tervünk az, hogy részt vegyünk a barcelonai teszten a többi csapattal együtt. Én lennék az egyik pilóta, mellettem pedig egy európai versenyző is lehetőséget kapna." - magyarázta a japán, aki azonban nem árulta el, hogy mely európai pilótáról van szó. (Erre talán nincs is nagyon szükség, hiszen számos információt lehetett azzal kapcsolatban hallani, hogy a Randy De Puniet segíti majd a Suzukit.) Aokitól egyébként azt is megpróbálták megtudni, hogy ki lenne a Suzuki csapatfőnöke, azonban tesztversenyző ezzel kapcsolatban is kitérő választ adott.



A japán pilóta ugyanakkor megerősítette, hogy a Suzuki az gyártók szövetségének teljes jogú tagjaként - vagyis nem CRT motorral - kíván visszatérni egy két versenyző alkotta alakulattal. (A Suzuki a Hondához, Yamahához és a Dicatihoz hasonlóan a saját fejlesztésű elektronikáját használná.) Arról egyelőre nem esett szó, hogy a Suzukinak mi a véleménye a Dorna azon álláspontjáról, miszerint egy privát csapat felvásárlásán keresztül nevezhetnek csak ismét a világbajnokságon. A catalunyai tesztre egyébként közvetlenül a barcelonai versenyhétvégét követően, június 17-én kerül sor, amelyre még kicsit kevesebb, mint négy hónapot kell várni. Több szempontból is érdekes lesz azonban a Suzuki szereplése, hiszen azonnal össze lehet majd vetni a kékek teljesítményét a többi gyártó motorjaival.

P1Race.hu

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: