DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
Motor

Talma elhagyta a kórházat

Talmácsi Gábor gyógyulását mi sem bizonyítja jobban, minthogy a magyar motoros nemrégiben elhagyta a melbournei kórházat. A Talma állapotáról hivatalos facebook oldalán adott tájékoztatást a magyar motoros menedzsmentje.

"Elhagyhatta a melbournei kórházat Talmácsi Gábor, aki a lehető legrövidebb időn belül hazatér Ausztráliából. Felmerült, hogy állkapcsát operálni kell, amire, ha szükség van, szeretné mindenképpen itthon elvégeztetni, ezért további vizsgálatok várnak majd rá, illetve folytatja a megkezdett kezeléseket is (bokájával, vállával kapcsolatban), hogy minél előbb felépüljön." - áll Talmácsi hivatalos facebook oldalán, a magyar versenyző menedzsmentjének rövid tájékoztatása. A 2007-es 125-ös világbajnok még a phillip islandi versenyhétvége első szabadedzésén bukott, amely során fejét ért erős ütés érte, bal bokáján komoly zúzódásokat szenvedett, a válláról is lehorzsolódott a bőr, valamint az alsó állkapcsa eltört.



Nem Talma volt azonban az egyetlen, aki hasonlóan komoly sérüléseket szedett össze a hétvége során, hiszen Németh Balázs például a kulcscsontját törte (A Complus SMS Racing pilótáját vasárnap operálták és szerdán este érkezik haza.), illetve Carlos Checa, valamint Marco Melandri is nagyot bukott. Mindezeken felül igen szembetűnő, hogy szinte nem telt el edzés piros zászló nélkül az ausztrál szezonnyitó során, ami arra világít rá, hogy nem azzal volt a probléma, hogy a pilóták túlvállalták volna magukat. Mint ismeretes a tél folyamán újraaszfaltozták a phillip islandi ringet, ami vélhetőleg szerepet játszott a rengeteg balesetben, az óriási hőségről pedig már nem is beszélve. Ezzel kapcsolatban persze megerősítést a magyar versenyzőktől, Németh Balázstól, Tóth Imitől és Talmácsi Gábortól várunk majd.

Szerkesztőségünk ezúton is mihamarabbi teljes gyógyulást kíván Talmácsi Gábornak és Németh Balázsnak, valamint a hétvégén megsérült összes pilótának.

P1Race.hu

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: