DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
Motor

Biaggi David Copperfieldhez hasonlította Rossit

A tavaly év végén visszavonult Max Biaggi az illuzionista David Copperfieldhez hasonlította a kilencszeres világbajnok Valentino Rossit. A ""Kalóz" a félreértések elkerülése végett meg is magyarázta a hasonlatot, amelyből kiderült, hogy az olasz ezzel dicsérte korábbi nagy riválisát.

Max Biaggi és Valentino Rossi a korábbi 500 köbcentis kategória utolsó éveiben, valamint az újonnan induló MotoGP géposztály első idényeiben vívott igen komoly csatákat egymás ellen. Biaggi aztán átvándorolt a Superbike világbajnokságba, ahol két összetett elsőséget is begyűjtött, tavaly év végén pedig visszavonult, Rossi pedig közben már kilenc trófeánál jár a gyorsasági motoros világbajnokságon, s idén a Ducatinál eltöltött két év után visszatér korábbi sikerei helyszínére, a Yamahához, amellyel ismét harcba szállhat a legjobb pozíciókért. Biaggi ezzel kapcsolatban nyilatkozott így az elmúlt napokban: "Valentino Rossi olyan, mint Copperfield! A Ducatinál elszenvedett két rossz szezon után megkapja a világbajnok motort!" - idézi a mostani hétvégén már Superbike-kommentátori megjelenő olaszt a crash.net.



Biaggi és Rossi számos öldöklő csatát vívott a 2000-es évek elején

A rosszmájúak ezt a hasonlatot úgy is értelmezhetik, mintha Biaggi kritizálná Rossit amiatt, hogy az elmúlt évek rosszabb eredményei után érdemtelenül ülhet vissza a Yamahára. Ezeknek az értelmezéseknek akarja elejét venni Biaggi azzal a rövidke magyarázattal, amelyet a twitter-oldalán tett közzé a fenti összehasonlítással kapcsolatban: "Amikor azt mondtam, hogy Rossi olyan, mint Copperfield, azt dicséretnek szántam. Csak egy mágus tud úgy visszatérni két ennyire nehéz szezon után, mint ő. Visszakerülni a világbajnokságot nyert Yamahára Lorenzo mellé minden volt, csak nem könnyű. Mindkettejüknek a legjobbakat kívánom."

P1Race.hu

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: