DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
Motor

Bautista máris hosszabbított Gresinivel?

Alvaro Bautista a spanyol AS sportújságnak szólta el magát. A gresinis a nyilatkozata szerint még egy évvel, 2014-ig hosszabbította meg a jelenlegi szerződését a csapatával. Ha ez igaz, és hivatalos megerősítést nyer, akkor az egy kitűnő hír a 19-es rajtszámmal versenyző pilóta számára.

Már csak azért is, mert akkor így 2013-ban semmilyen eredménykényszer nem nyomná majd a vállát. Tavaly a saját bevallása szerint is kissé frusztrálta, hogy az év vége felé közeledve még nem volt biztos az idei helye, és emiatt csak nehezen tudta begyűjteni a dobogós helyezéseit. Kimondva-kimondatlanul az első harmadik helyezése alapfeltétele volt a hosszabbításnak, a második pódiumra való fellépése pedig a megerősítése volt annak.

"Nagyon fontos, hogy már megvan a hosszabbítás 2014-re. Ez sokkal nagyobb stabilitást nyújt nekem, így nyugodtan dolgozhatok ebben az évben," - jelentek meg Bautista szavai a spanyol AS hasábjain. Bautista, a 2006-ban 125-ös világbajnoki címet szerző versenyző a gyári Suzuki alkalmazásában debütált a királykategóriában, még 2010-ben, de a kiugró eredmények elmaradtak, majd a kékek kivonulásával munkaadó nélkül maradt, azonban szerencséjére sikerült megegyeznie Fausto Gresini csapatával. Mint utóbb kiderült, ez jó döntésnek bizonyult, ugyanis a Gresini Hondával elérte az első pole pozícióját a 2012-es Brit Nagydíjon, kicsivel később pedig még Misanóban és Motegiben is felállhatott a dobogó legalsó fokára.

Ha egy valami nagyon fontos ebben a sportágban, akkor az a stabil háttér. Ez úgy tűnik, hogy most már a rendelkezésére áll a spanyolnak, plusz a technika, ami a jobbnál jobb eredmények eléréséhez szükséges, is a kezében van. Még egy fontos tényt le kell szögeznünk, amennyiben a hírt hivatalosan is megerősítik: mind a négy RC213V-nek megvan a gazdája 2014 végéig, hiszen Dani Pedrosának, Marc Marqueznek, Stefan Bradlnek és a most aláírt Bautistának is addig érvényes a kontraktusa.

P1Race.hu

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: