DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
Motor

Sikeres teszten van túl a Yamaha gyári alakulata

A Yamaha Factory Racing versenyzői, Jorge Lorenzo és Valentino Rossi ma sikeresen teljesítette Sepangban a 2013-as előszezon első tesztjének harmadik és egyben utolsó napját is.

Annak ellenére, hogy az időjárás ma is végig fenyegette a versenyzőket, mind a kettőjüknek lehetőségük volt elegendő időt száraz pályán motorozniuk, és egy sor beállítást kipróbáltak a 2013 YZF-M1-ükhöz, legfőképpen a vázat valamint az erőforrást variálták. A regnáló világbajnok, Jorge Lorenzo már az első napon letette a védjegyét, számos alkalommal vezette a tesztet, és egyszer került messze a legjobb időeredménytől. A mallorcai bőven a versenyben futott leggyorsabb kör alá tudott menni, és nincs messze a tavalyi pole pozíciót érő idejétől. A mai nap végén még egy verseny-szimulációt is teljesített.

A csapattársa, Valentino Rossi továbbra is jó formában körözött az M1-es nyergében, és az olasz ismét körülbelül fél másodpercet javított, és elérte a célját, áttörte a 2"™01-es határt. A harmadik helyen végzett, a csapattársához képest mindösszesen csak egy tized a hátránya.

A japán mérnökök a most megszerzett értékes adatokat magukkal viszik a gyárba, hogy a néhány hét múlva megrendezésre kerülő második teszten további fejlődést érhessenek el.



Jorge Lorenzo: "Azt hiszem, hogy ez a három nap pozitívan alakult a számunkra. Rengeteg dolgot kipróbáltunk, és közülük néhány egészen jónak bizonyult. Most arra van szükségünk, hogy ezeket a tapasztalatokat megerősítsük egy másik pályán, de sikerült egy kicsit javulnunk. Ezen a délutánon sikerült teljesítenem egy szimulációt, ez volt az első itt Sepangban a GP-karrierem során. Erősnek éreztem magamat fizikailag és mentálisan is, jól ment a vezetés, szóval jót teszteltünk. A többiek is nagyon erősek, így egy érdekes szezonra számítok."  

Valentino Rossi: "Nagyon boldog vagyok, mind a három nap nagyon jó volt. Keményen dolgoztunk a motoron, és napról napra javultunk. A harmadik nap volt a legjobb, képesek voltunk fél másodpercen belül kerülni a pole pozícióhoz képest, és a köridők jól mutatnak, ami érdekes. Ma a harmadik helyen végeztünk, ami elvileg az első sort jelenti, így nagyon boldog vagyok ezzel az első teszttel."

P1Race.hu

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: