DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
Motor

A Ducatinál a nagy változások még váratnak magukra

Csütörtökön zárult le Sepangban az idei első hivatalos MotoGP-teszt, ahol a csapatok az április 7-én Katarban kezdődő szezonra készültek. Így tett tehát Andrea Dovizioso és Nicky Hayden is, akik a saját Desmosedici GP13-ukkal kapcsolatban próbáltak zöldágra vergődni.

Az olasznak, aki idén debütál a Desmosedici nyergében, most alkalma nyílt alkalmazkodni a csapathoz és a motorhoz, amelyek értelemszerűen teljesen újak a számára. Köszönhetően a más gyártók motorjain szerzett tapasztalatának értékes visszajelzésekkel tudott szolgálni a bolognaiak mérnök gárdája számára a vázról, az elektronikáról és az erőforrás karakterisztikájáról.

Az alakulat amerikai pilótája az ötödik szezonjára készül a Ducatival, megpróbálta megtalálni a saját ritmusát, és ő is megpróbált értékesen hozzájárulni a tesztelési munkához, hogy a jövőben egyről a kettőre juthassanak a motorral.

A csapat jelenleg természetesen nem lehet elégedett az elért eredményekkel, szóval azzal a céllal térnek majd haza, hogy tovább folytassák a munkát, hogy visszatérhessenek a csúcsra. Új ötletek megvalósításába kezdenek, és erre már a következő sepangi teszttől sor kerül, tehát február végétől és a jerezi teszten március végén.



Nicky Hayden, 9. helyezés, 2"™02.110
"Természetesen nem lehetünk elégedettek az időeredményeinkkel, messze vagyunk a top pilótáktól, tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz. A sepangi ring soha nem kedvezett a Ducatinak: októberben versenyeztünk itt, és a motor nem sokat változott azóta. Találtunk néhány kisebb dolgot ezen a teszten, amelyek lehetővé tették számunkra, hogy a harmadik napon javítsunk a konzisztenciánkon, de azt hiszem, hogy valami drasztikusra lesz szükségünk. Mindenesetre jó volt újra a motoron, és a srácokkal együtt dolgozni. A csapat rendkívül keményen hajtott, motiváltnak kell maradnunk, és megfelelő információkat kell szolgáltatnunk, remélhetőleg hamarosan valóban előreléphetünk."

Andrea Dovizioso, 10. helyezés, 2"™02.277
"Igen, ez egy valóban nehéz teszt volt, nem számítottunk rá, hogy ennyire az lesz. Azért vagyunk itt, hogy javítsunk a helyzetünkön, és mindenki tudja, hogy ahol most állunk, azon javítani kell. Olyan sok alkatrészt teszteltünk le, amennyit csak tudtunk, mert arra koncentráltunk, hogy javítsunk a motoron. Rengeteg visszajelzést adtam, talán túl sokat is! Nem tudjuk milyen lesz a következő sepangi teszt. Túl kevés idő van a mostani és a következő lehetőség között, szóval nehéz bármi nagyot végrehajtani ezalatt. Még mindig el kell döntenünk, hogy milyen alkatrészeket hozunk a második tesztre. Sajnos időre van szükségünk, hogy kipróbálhassunk valami nagyot."

P1Race.hu

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: