DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
Motor

Rossi: Nagy kő esett le a szívemről

Már a Yamaha sajtóanyagában is olvashattuk, hogy Rossi igen boldogan nyilatkozott a sepangi teszt első napjáról, azonban, hogy tulajdonképpen mik is fordultak meg az elmúlt időben az olasz versenyző fejében és, hogy mit gondolt a mai napok követően, arról csak most beszélt a kilencszeres világbajnok.

"Nagy megkönnyebbülés számomra a mai nap, hiszen az elmúlt két szezon miatt elég sok kérdőjel és kétely volt bennem. Továbbra is top versenyző vagyok? Még mindig képes vagyok a limiten menni a motorral? Ilyen és ehhez hasonló kérdések fogalmazódtak meg bennem." - kezdte vallomását az olasz. "Az elmúlt két évben igen rossz eredményeket értünk el, mindamellett, hogy óriási volt a lemaradásunk a legjobbakkal szemben. Nem fél másodpercről beszélünk, hanem 1,5-2 másodpercről, úgyhogy nekem ezért különösen nagy megkönnyebbülés az első tesztnap. A karrierem során megtanultam, hogy például nagyon fontos hogyan érzi magát az ember a motoron az első tíz kör után. Ma pedig ebben az etapban egyből a legjobb háromban voltam. Amikor a Ducatit először próbáltam ki Valenciában, már akkor megértettem, hogy nehéz dolgom lesz. Természetesen az ember sosem adja fel, de az első benyomás nagyon fontos." - beszélt Rossi a múltról, majd a jelenről, azon belül is a mostani teszttel kapcsolatos célkitűzéseiről nyilatkozott:



"A legjobban azt szerettem volna, hogy mihamarabb ráérezzek az M1-re és ne legyek olyan sokkal elmaradva a legjobb háromtól. Ma 0,4 másodperc volt a hátrányom, aminek nagyon örülök, azonban bízom benne, hogy napról napra képesek vagyunk fejlődni. Az, hogy második, harmadik, vagy negyedik vagyok a táblázaton, annyira nem érdekel." - szögezte le a "Doktor", majd így folytatta: "Hasonló beállítással kezdtem, mint Jorge, azonban az M1-en szerzett korábbi tapasztalataim alapján változtattunk ezen egy kicsit. Például én általában eggyel keményebb első rugót használok, mint Jorge, viszont ettől függetlenül a beállításaink hasonlóak. Reggel azzal a motorral kezdtem meg a körözést, amellyel 2012-ben Valenciában is mentem, majd délután lényegében ugyanezen a gépen gurultam pályára, viszont egy másik motorblokkal. Ma egyébként csak rövid etapokat futottam, mivel az első teszt első napja a legfárasztóbb. Ha túlvállalja magát az ember, az igen kellemetlen tud lenni a folytatásra való tekintettel, így próbáltam kicsit spórolni az energiámból. Ugyanazon hátsó gumival viszont huszonhét kört tettem meg." - mondta Rossi, majd így zárta mondandóját: "Pedrosa és Lorenzo jóvoltából a léc igen magasan van, ráadásul karrierjük csúcsán vannak, így nehéz lesz legyőzni őket, azonban minden tőlem telhetőt megteszek majd. Időközben én is öregebb lettem, így nagyobb erőfeszítéseket kell majd tennem, de úgy vélem, hogy nincsenek olyan messze tőlem."

P1Race.hu

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: