DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
Motor

A vártnál is erősebben kezdett a Repsol Honda duója

Ugyan Dani Pedrosa teljesítményén nincs mit csodálkoznunk, Marc Marquez viszont újonc létére igen-igen bekezdett Sepangban, a MotoGP idei első hivatalos tesztjén. A spanyol titán a nap folyamán végig pariban volt a csapattársával, valamint a Jorge Lorenzo, Valentino Rossi párossal.

A hosszúra nyúlt téli szünet után Dani Pedrosa és Marc Marquez, a Repsol Honda versenyzői óriási lelkesedéssel vetették bele magukat a munkába a saját Honda RC213V jelzésű gépeik nyergében. Az előre jelzett zivatarok szerencsére elmaradtak, így egész nap zavartalanul folyhattak a munkálatok a malajziai versenyhelyszínen, ahol tegnap a HRC személyzete virágokat helyezett el Marco Simoncelli emlékére. A mai napot mind a két pilóta folyamatos munkával töltötte, és megpróbáltak a Hondának elegendő adatot szolgáltatni, hogy az megfelelhessen a 2013-ban életbe lépett új szabálynak, ami szerint egy szezon alatt mindösszesen csak öt erőforrást használhat fel minden egyes versenyző.

Az első napon a legjobb időeredmény birtokosi címét csak egy maroknyi versenyző osztotta meg egymás közt, végül Dani Pedrosa bizonyult a leggyorsabbnak, a 2"™01.157-ös idejével, amit a 49 megtett köréből az utolsó előttiben ért el. Marquez, aki az ebédszünetre az első helyről vonult el, csak 44 ezreddel volt lassabb a csapattársától. Az ő legjobb körében 2"™01.201-nél állt meg a stopper, Marc ma 62-szer került körbe Sepangban.



Dani Pedrosa
"Ez az első nap, hogy újra tesztelhetünk a téli szünet után. Három hónapot töltöttünk távol a motoroktól, és már az első naptól pozitív érzések kerítettek hatalmukba. A pálya jó állapotban volt, elegendő kört tudtunk megfelelő tempóban megtenni, köszönhetően annak, hogy különösebben nem volt nagy a forróság. Nem ültem a motoromon a novemberi valenciai teszt óta, szóval ma az első lépés a ritmus felvétele volt. Ma nem próbálgattuk a beállításokat, de az elkövetkezendő két napban már ezen lesz a fő hangsúly."

Marc Marquez
"Nagyon boldog vagyok amiatt, ahogyan az első napon mentek a dolgok, mert némileg mindig ideges az ember, miután kihagyott néhány hónapot. Azt hittem, hogy egy kicsit tovább fog tartani, amíg visszarázódok, de már az első köröktől nagyon komfortosan éreztem magamat a motoron. A kezdetektől sikerült megszerezni az önbizalmat, habár még nyilvánvalóan tudunk min javítani. Nem hiszem, hogy a mai eredményekből messzemenő következtetéseket kellene levonni, mert mindannyian új dolgokat próbálunk ki. Csak arra koncentráltam, hogy találjak egy jó beállítást, mert minél kényelmesebben akarom érezni magamat a motoron. Próbáltam elérni egy jó időeredményt, ez volt a mai nap célja."

P1Race.hu

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: