DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
Motor

Pocsékul sikerült a CRT-k külön tesztje

A CRT-k kétnapos (február 3-4) külön tesztjének aligha volt valami értelme, hiszen a vasárnapi napot technikai és logisztikai problémák miatt dobhatták a kukába a csapatok, ma pedig az időjárás húzta keresztbe a számításaikat.

Mint azt már többször publikáltuk, a Dorna azért iktatott be egy kétnapos külön tesztet a CRT csapatoknak még a február 5-én kezdődő kollektív gyakorlás előtt, hogy a CRT motorokat használó alakulatok tesztelhessék és egyúttal megismerhessék az Magneti Marelli új motorvezérlő elektronikáját. Úgy tűnik azonban, hogy nemigen sikerült kihasználni ezen két nap nyújtott lehetőségeket, hiszen vasárnap technikai és logisztikai problémák (volt olyan csapat amelyez nem érkeztek meg időben kulcsfontosságú alkatrészek) miatt szinte senki sem tudott pályára gurulni. Egyedül Petrucci és Aoyama tett meg néhány kört, azonban közülük is csak előbbi végzett érdemi munkát, hiszen az Avtinia japán versenyzője inkább azt tesztelte, hogy mennyire képes sérült csuklójával motorozni.



A mai nap sem alakult sokkal jobban, azonban ezúttal az időjárás szólt közbe egy kiadós eső formájában. Sepangban ugye a monszun miatt sosem lehet kizárni az égi áldás lehetőségét, még akkor sem, ha reggel mondjuk verőfényes napsütésre ébred az ember. Nos, a csapatok most pont ennek estek áldozatul és bár Aoyama kivételével mindenki pályára gurult a jelenlévők közül, csupán néhány kört teljesítettek a malajziai ringen. (A 2009-es 250-es világbajnok úgy döntött, hogy a sérült csuklója miatt nem kockáztat azzal, hogy nedves aszfalton köröz.) Minden bizonnyal tehát egyik csapat vagy versenyző sem került előnybe azzal a két CRT alakulattal szemben (Aspar Team és Paul Bird Motorsport) akik nem vettek részt a kétnapos külön teszten, hacsak nem azt nézzük, hogy legalább az esős beállításokon dolgozhattak egy kicsit. Holnap tovább folytatódik a tesztelés, azonban akkor már a prototípus motorokat használó csapatok is pályára gurulnak majd.

A CRT-k sepangi külön tesztjének második napja:

1. Danilo Petrucci  ITA  IodaRacing  (Suter-BMW CRT)  2:23.456
2. Hector Barbera  ESP  Avintia  (FTR-Kawasaki CRT)  2:23.973
3. Lukas Pesek  CZE IodaRacing  (Suter-BMW CRT)  2:24.023
4. Claudio Corti  ITA  Forward  (FTR-Kawasaki CRT)  2:24.027
5. Colin Edwards  USA  Forward (FTR-Kawasaki CRT)  2:29.973
         
Hiroshi Aoyama  JPN  Avintia  (FTR-Kawasaki CRT)  Mért idő nélkül

P1Race.hu

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: