DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
Motor

A Ducati tesztje annyit ért, mint halottnak a csók

Akárcsak a bolognaiak Superbike csapatának (Alstare Ducati) a tesztjét, úgy a vörösek MotoGP alakulatának három napos jerezi gyakorlását is elmosta az eső.

A Ducati még szombaton kezdett el tesztelni a jerezi aszfaltcsíkon, azonban az olasz alakulat szerencsétlenségére az azóta eltelt egyik nap során sem tudták ideális körülmények között gyűjteni a kilométereket a GP13-mal. A háromnapos próbán egyébként csak a bolognaiak tesztcsapata, Michele Pirro és Franco Battaini vett részt, vagyis a gyári pilóták (Dovizioso és Hayden) először a február 5-én kezdődő malajziai teszten próbálhatják ki idén a legújabb Desmosedicit. Bernhard Gobmeier, a Ducati Corse főigazgatója, a következőképpen értékelte az elmúlt napokat: "Sajnos nem volt szerencsénk az idővel és két napig tulajdonképpen semmit sem tudtunk csinálni. Gyakorlatilag végig esett az eső. Hétfőn próbáltunk három napot összesűríteni öt órába, ami csak úgy volt lehetséges, hogy néhány előre eltervezett lépést át kellett ugranunk. Ettől függetlenül azért sikerült érdekes és egyben pozitív információkat gyűjtenünk mind a vázat, mind pedig az elektronikát illetően."



Bernhard Gobmeier

"Ha másra nem is, legalább arra jó volt ez a teszt, hogy a következő alkalommal elinduljunk valamilyen vonalon. Jó volt azért látni, hogy a pilóták mennyire koncentráltak, valamint ahogyan az egész tesztcsapat dolgozott. Mindenki igen motivált volt." - mondta Gobmeier, akihez hasonlóan szintén nem túl boldogan nyilatkozott az elmúlt három napról a Ducati tesztversenyzője, Michele Pirro: "A legnagyobb probléma az időjárás volt, azonban ennek a veszélye januárban mindig elég magas Jerezben. Szerencsére ma délután azért meg tudunk tenni pár kört és sikerült értékes információkat gyűjteni a motor további fejlesztése érdekében. Jó volt két hónap után ismét pályára gurulni." - magyarázta az olasz, a nem túl jól sikerült tesztből mintegy kiemelve a pozitív dolgokat. Ahogyan azt feljebb is említettük, a Ducati legközelebb a február 5-én kezdődő malajziai próbán veti majd be ismét motorjait. (A tesztről természetesen részletesen beszámolunk majd a P1race.hu-n)

(Megjegyzés: A főkép illusztráció jellegű, hiszen az még a Ducati 2012 novemberében rendezett jerezi tesztjén készüt.)

P1Race.hu

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: