DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
Motor

Németh Balázs: Egyelőre nem a pályarekord megdöntése a célom!

Végérvényesen elkezdte az idei szezonra a felkészülését a H-Moto Team. Amíg a csapat hat versenyzője - Győrfi Alen, Bitter Sándor, Gyutai Adrián, Rizmayer Gábor, Nagy Győző és Kis Viktória - egyelőre itthon a fizikai felkészülésre helyezi a fő hangsúlyt, addig a Supersport világbajnokság mezőnyében induló Németh Balázs a spanyolországi Almeirában vesz részt hivatalos teszten. A magyar motoros több beállítást is kipróbált az első nap, és mind ő, mind pedig a csapata bízik az eredményes folytatásban.

Története legsikeresebb évére készül a H-Moto Team, ésmind a hét versenyzője már edzésbe állt: Bitter Sándor, Győrfi Alen, Gyutai Adrián, Rizmayer Gábor, Kis Viktória és Nagy Győző egyelőre itthon készül, addig Németh Balázs a spanyolországi Almeirában tesztel. A fiatal versenyző 2007 óta száguld folyamatosan különböző világbajnokságokon, ahol eddig 74 pontot szerzett, és idén a H-Moto Team színeiben a cseh SMS csapat pilótájaként szeretne minél többször a legjobb tízben végezni a Supersport világbajnokságon.

Mindenesetre már az első közös, kemény munkával eltelt nap kiderült, Balázs Hondája "némi módosításokkal" igencsak versenyképes lehet ebben az idényben. Almeirában a Supersport vb legjobbjai közül részt vesz a gyakorlásokon a Kawasaki gyári alakulata, a FIXI Crescent Suzuki, a PTR-csapat két klasszisa, Morais és Linortner, az intermotoros Salom, valamint a szintén cseh Prorace színeiben Talmácsi Gábor.

"A hosszú téli kényszerpihenő után, mint mindenki, én is nagyon vártam, hogy végre felülhessek az új Hondámra. Elsőként a motort igazították hozzám szerelőim. Az üléspozíció és a kezelő szervek precíz beállítását követően hatszor gurultam ki a pályára, és összességében ötven kört teljesítettem. Kipróbáltam egy magasított és egy alacsonyabb kormányt, teszteltem különböző futómű beállításokat, különböző keménységű rugókat. A nap végén már 1:40,7 köröket motoroztam, ami az első tesztnapon jó időnek számít, tekintve, hogy nem a pályarekordom megdöntése, hanem minél több különböző beállítás kipróbálása volt a cél" - elevenítette fel első munkanapját Németh Balázs.

A csapat is elégedett volt a magyar motoros teljesítményével, és abban bíznak, hogy az időjárás kedvező marad, így folytathatják az eltervezett munkát. A cél továbbra is az, hogy Balázs a lehető legtöbbször a legjobb tízben végezzen, de azt sem tartják kizártnak, hogy már az első közös szezonban akár dobogós helyet is megcsíphetnek.

Ám addig rengeteg munka vár még a csapatra és Balázsra is.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: