DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
Motor

A Ducati még nem tett le a GP12-ről

A hírek szerint a Ducati versenyzői a februári malajziai teszten továbbra is róják majd a köröket a 2012-es Desmosedicivel, vagyis a GP12-vel, mégpedig azért, hogy megpróbáljanak újraértékelni pár tavaly fejlesztett alkatrészt.

A Ducati tehát állítólag még nem vetette el teljesen a nem túl versenyképes GP12-t, mivel úgy gondolják, hogy lehetnek olyan részei a motornak, amely a folytatásban is hasznosnak bizonyulhatnak. Az elmúlt időben egyre többet lehetett hallani az olasz márka MotoGP projektjét érintő igen jelentős személyi változásokról, ami nem mellesleg új irányt adhat a Desmosedici fejlesztésének is, azonban úgy tűnik, hogy a Ducati nem feltétlenül akar teljesen új lappal kezdeni. Első körben - teljesen érthető módon - a bolognaiak ki szeretnék szűrni, hogy mely alkatrészek azok a tavalyi modellből, amelyeknek már biztosan nem veszik hasznát, illetve melyik az, amelyik még jól jöhet a továbbiakban. Ennek fényében fog Dovi, Hayden, Spies és Iannone is körözni a GP12-vel a februári malajziai teszten. Mindeközben február 18-án a Ducati tesztcsapata, Michele Pirroval és Franco Battainivel rója majd a köröket Jerezben a GP13-mal és a legújabb fejlesztésekkel.

Ezen felül további fontos információ, hogy a Pramac Racinghez igazolt Ben Spies könnyített edzésekkel megkezdte az aktív rehabilitációt, így az amerikai motoros minden nappal egyre közelebb kerül ahhoz, hogy ismét motorra ülhessen. Ha minden igaz, akkor a 2009-es Superbike világbajnok Haydennel és Dovival együtt ott lesz a Ducati jövő heti csapatbemutató rendezvényén, a Wrooom-on, ahol leleplezik a GP13-at is. Spiesről egyébként eddig nem sokat lehetett hallani a Ducatival kapcsolatban, így minden bizonnyal őt is mikrofonvégre kapják majd párszor a Madonna di Campiglio-i síparadicsomban.

www.p1race.hu

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: