DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
Motor

Espargaro máris a Yamaha hálójában?

Még a 2013-as szezon sem kezdődött el, mégis már most arról szólnak egyes hírek, hogy ki hol fog versenyezni 2014-ben. A célszemély ezúttal a Moto2-ben szereplő Pol Espargaro, akit a Tech3 Yamahához várnak.

Espargaro Tech3 Yamahás szerződtetése több szempontból is kézenfekvőnek tűnik, ugyanis egyrészről a spanyol versenyző egyik személyes szponzora a Monster amerikai energiaital gyártó cég, akik a szatellit Yamaha alakulat főtámogatói is egyben, másrészről pedig a hangvillások egy új, fiatalokból álló programot szeretnének indítani. A Pons Racing 21 éves motorosát már 2012-ben is szóba hozták a Tech3-vel, azonban végül is Bradley Smith-t igazolta le Herve Poncharal, hiszen az angol például már egyébként is a Tech3 csapatának tagja volt, csupán egy géposztállyal lejjebb. Ahogyan azonban gyakran szokás mondani: "ami késik, az nem múlik," ami ez esetben is aktuális lehet, hiszen sokan úgy vélik, hogy 2014-ben Espargaro váltja majd a Ducatihoz, vagy a Suzukihoz távozó Crutchlow-t a Tech3 Yamahánál.


Egyes híresztelések még azt a lehetőséget sem tartják kizártnak, hogy miként korábban Jogre Lorenzónak, úgy Espargarónak is lehet már előszerződése a hangvillásokkal. Lorenzo ugyanis már 2006-ban kötött egy ilyen szerződést a Yamahával, amelyet aztán 2007 júliusában erősített meg. A különbség persze nyilvánvaló, vagyis, hogy az immáron négyszeres világbajnok egy gyári csapattal egyezkedett, míg Pol Espargaro a Yamaha szatellit alakulatához kerülhet. Értelemszerűen a Yamaha gyári csapata nemigen jöhet szóba a fiatal spanyolnak, hiszen Rossinak és Lorenzónak is 2014 végéig szól a kontraktusa. Előbbi esetében viszont már most egy esetleges 2013 végi visszavonulást, vagy A Superbike-ba való távozást rebesgetnek, azonban ez már tényleg a jövő zenéje.

www.p1race.hu

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: