DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
Motor

Rossi diadalokat hisz és remél Carmelo Ezpeleta

Egyáltalán nem meglepő módon Carmelo Ezpeleta azt gondolja, hogy Valentino Rossi a Yamahával idén ismét futamokat fog nyerni, ami nem csak az olasz versenyzőnek, de az egész sorozatnak jól jönne. Hasonló véleményen van egyébként az MX világbajnok, Toni Carioli is.

"Biztos vagyok benne, hogy képes rá, köszönhetően a tehetségének és a tapasztalatának." - kezdte Ezpeleta, utalva az esetleges Rossi győzelmekre. "Amikor úgy döntött, hogy visszatér a Yamahához, akkor azt azért tette, mivel szeretne ismét a mezőny elejében menni. Korábban már diadalmaskodott a Yamahával, most pedig ismét ott lehet a legjobbak között. Természetesen a sportnak csak jót tesz, ha erre képes lesz. Valentinonak nagy neve van, nem mellesleg pedig egy hős és minden idők egyik legnagyobb MotoGP versenyzője. Amennyiben sikerül a dobogóra állnia és futamokat nyernie, akkor az nagyon fontos lesz a világbajnokság szempontjából." - magyarázta a Dorna elnöke, aki azonban kissé elővigyázatosan feltételes módban beszélt Rossi sikereiről. Vele ellentétben az olasz MX világbajnok, Tony Cairoli, aki Rossi jó barátja is egyben, meg van róla győződve, hogy a "Doktor" nem csupán futamgyőzelmekre képes, de a vb-címet is elhódíthatja.



"Remélem, hogy sikerül egy olyan motort találnia, amely jobban passzol a stílusához. Őt ismerve szerintem képes lehet megnyerni a bajnoki címet. Rossi a barátom és gyakran hív engem arra a motoros ranch-ra, amit nemrég vett, azonban sajnos elég sok az elfoglaltságom, de ígérem egy nap elmegyek." - nyilatkozta Carioli, aki egyébként egy másik igen kivételes olasz versenyzőről, a tavaly visszavonult Max Biaggiról is igen elismerően beszélt. "Max nagyszerű volt, mondom ezt minden tisztelettel, hiszen az ő korában nem mindenki nyer második vb-címet. Bárcsak én is tudnék 41 évesen világbajnokságot nyerni. Azt nem tudom, hogy a helyében miként cselekedtem volna, azonban egy győztesnek győztesen kell visszavonulnia." - magyarázta a 27 éves olasz.  

P1Race.hu

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: