DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
Motor

Lorenzo szerint Marquez eredményes lesz

A regnáló MotoGP-világbajnok, Jorge Lorenzo szerint az idén a Repsol Honda színeiben a királykategóriában debütáló Marc Marquez hasonlóan eredményes szezont produkálhat, mint ő 2008-ban vagy Dani Pedrosa 2006-ban.

Lorenzo 2008-ban élete első királykategóriás versenyhétvégéjén az első rajthelyre kvalifikálta magát a Yamahával, míg első győzelmét már a harmadik futamán megszerezte. Később aztán balesetek és sérülések jöttek, de a spanyol így is a negyedik helyen végzett összetettben. Dani Pedrosa két évvel korábban a negyedik versenyén tudott diadalmaskodni, majd abban a szezonban hozzátett még egy győzelmet, így ötödik lett év végén.

Lorenzo szerint mindezeket az eredményeket is túlszárnyalhatja Marc Marquez, aki éppen Pedrosa csapattársaként mutatkozik majd be a MotoGP-ben a Repsol Hondánál. Az ifjú spanyol rendkívül sikeres és néhol eléggé ellentmondásos éveken van túl a 125 köbcentis és a Moto2-es kategóriában.

"Biztos vagyok benne, hogy Marquez legalább annyira sikeres lesz, mint én voltam 2008-ban vagy Dani Pedrosa volt 2006-ban" - idézi a Gazzetta dello Sportnak adott Lorenzo-nyilatkozatot a crash.net. "Még akár jobban is az lehet, mivel egy jó géppel könnyebben jönnek az eredmények. Még jobban teljesíthet, ha nem fog hibákat elkövetni, mint azt én tettem a debütáló évemben."

Marquez már a téli teszttilalom előtti valenciai és sepangi gyakorlások alkalmával is eléggé meggyőzően teljesített. Legközelebb február korai szakaszában lesz majd pályán a malajziai aszfaltcsíkon, együtt a teljes MotoGP-mezőnnyel, így akkor talán még többet megtudhatunk az erőviszonyokról és Marquez várható esélyeiről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: