DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
Motor

Hivatalos: Lorenzo HJC-vel folytatja

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Jorge Lorenzo a jövőben már biztosan nem fog X-lite sisakban versenyezni, illetve a pletykák szerint HJC-re. Előbbi után most utóbbi is hivatalosnak tekinthető.

Nem kizárt az sem, hogy csak a sisak tetején látható motívum szempontjából fog különbözni Lorenzo 2013-as sisakja Ben Spies 2012-es bukójától, hiszen a hírek szerint a spanyol motoros ugyanazt a modellt (RPHA10) használja majd. Ezen felül nem mellékes az sem, hogy a Lorenzo elvileg szakít egyik eddigi személyes szponzorával, a Rockstar nevű amerikai energiaital gyártó céggel és Rossihoz hasonlóan a regnáló világbajnokot is a Monster támogatja majd.



Ennek fényében a Monster logója is felkerülhet a HJC-re és mivel Lorenzo sisakjának az alapszíne Spieséhez hasonlóan fekete volt, ezért valóban csak a bukósisak tetején látható motívum hozhat változásokat. Feltéve persze, ha a márkaváltással együtt Lorenzo nem tervezteti át a sisakdizájnt is, ami valljuk be benne van a pakliban. Ahogyan azonban Rossi nem mondott le karrierje során soha a nap és hold motívumokról, úgy bizonyára Lorenzo sem veti el a névjegyévé vált (Por Fuera) dizájnokat sem.

Spies 2012 sisakja

P1Race.hu

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: