DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
13:53

Érdemes még kiemelni Albont, aki a 14. helyen áll a jelentősen átalakított Williamsszel. Albon a pénteki nap után igencsak bizakodón értékelte a fejlesztéseket.

Ezzel itt meg is köszönjük a figyelmet, de ne nagyon menjetek messzire, hiszen 16 órakor következik a Brit Nagydíj időmérő edzése - az eső pedig nem zárható ki...

A rend kedvéért a teljes végeredmény:

Ez már nem is változott: lepörögtek az utolsó percek, a leggyorsabbnak pedig tehát Verstappen és a Red Bull bizonyult szombat délben.

Verstappen mögött Perez, Leclerc, Russell, Hamilton, Sainz a további sorrend jelenleg.

Jön az utolsó öt perc, még mindig Verstappen 1:27,9-es köre az élen.

Mi újság a középmezőnyben? Pillanatnyilag Norris a hetedik a McLarennel, megelőzve Bottast az Alfában, Schumachert a Haasban és Alonsót az Alpine-nal. A változatosságra nem panaszkodhatunk.

Perez a második négytizedes hátránnyal. Kettős Red Bull-vezetés bő tíz perccel a leintést megelőzően.

De még mennyire, hogy gyorsul! Verstappen már 1:17,901-nél állítja meg a stoppert, ezzel megint csaknem fél másodpercre ellép Leclerc-től.

Azért most a Ferrari is villan: Leclerc mindössze két ezredre feljön Verstappen mögé. Csak aztán a címvédő is gyorsulhat...

Russell javít: 164 ezredmásodperces lemaradással a harmadik. Második-harmadik helyeken a Mercedesek szűk 20 perccel a vége előtt.

Két szektorban Verstappen, egyben Hamilton a legjobb eddig:

1:28,386 az új etalon Verstappentől, de Hamilton is javít, így egyetlen tizedre a hollandtól - és mivel félidőnél járunk, mutatunk egy teljes állást is:

Hamilton ugrik fel a második helyre: ő is lila középső szektort villantott, ahol a jelek szerint nagyon jól érzi magát a Mercedes.

Vettelnél nem várnak esőt a következő fél órában. Az Astonnál más időjárás-előrejelzőkkel dolgoznak, mint a Ferrarinál...

Leclerc és Russell is bejön 1:29 alá, utóbbi ráadásul lila középső szektorral. Egyelőre tartani látszik a lépést nagyjából a Mercedes a két élcsapattal.

"Nincs pattogás" - jelentette rádión Russell. Nem túl gyakori mondat idén a Mercedestől...

Verstappen úgy gondolta, kivár, de most alaposan odapakolt: 1:28,541-es köre egyből a hétvége leggyorsabbja.

Leclerc 1:29,021-re javít közben, de gyorsult Perez és Hamilton is. Közben pedig Leclerc-nek jelentették, hogy negyed óra múlva párperces eső következhet.

Továbbra is delfinezik a Mercedes és a Ferrari is, Sainz jelezte is a rádión, hogy nem tűnt el a probléma.

A Mercedesek is erősen indítják az FP3-at: előbb Hamilton, majd őt megelőzve Russell jön fel a harmadik pozícióba.

Sergio Perez beugrott a két Ferrari közé a második helyre a Red Bull-lal. Max Verstappen ellenben még mért kör nélkül.

Nagy ugrás a Ferrariktól: Charles Leclerc és Carlos Sainz 1:30 alatt a lágy gumikon. De ez még mindig fél másodperccel gyengébb, mint Sainz pénzeki 1:28,9-es etalonja.

Az Alpine-ok törik meg a csendet, de egyelőre 1:33-1:34-es köridők az eredményjelzőn a részükről.

Egyelőre mindenki csak installációs köröket teljesít, túl nagy sietség nincs a tegnap félig kiesett edzés ellenére sem.

El is indult az edzés, 60 perc áll a csapatok rendelkezésére. Az Aston Martinok az elsők, akik pályára gurulnak.

Az emlegetett esőnek egyelőre most nincs nyoma Silverstone-ban, de az előrejelzések szerint ez még bőven változhat a nap során.

A pénteki tréningekből a szokottnál is kevesebbet olvashattunk ki, hiszen az első edzésre még például vizes pályán került sor. Mindenesetre egyelőre Carlos Sainz a hétvége leggyorsabbja, némi meglepetésre Lewis Hamilton és Lando Norris előtt.

Köszöntjük az olvasókat, szűk tíz perc múlva következik az F1-es Brit Nagydíj harmadik edzése - tartsatok szöveges tudósításunkkal, ha nem akartok semmi lényegesről lemaradni!