DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
17:33

Verstappen igyekszik elhappolni az első helyet, de Leclerc-nek mindig akad válasza. Sainz pedig becsülettel követi őt, így most épp Ferrari-Red Bull-duó a sorrend.

Köszönjük, hogy velünk tartottatok ma is! Hamarosan jövünk a nyilatkozatokkal és minden egyéb fontos információval, holnap pedig folytatjuk a harmadik edzéssel és az időmérővel.

És itt a vége a mai napnak, Leclerc ezt is behúzza, Sainz 44 ezreddel követi. A legjobb tízben még a két Red Bull, Norris, Russell, Gasly, Alonso, Vettel és Tsunoda.

A Haas utóbbiból csúnya tréfát is űz. Emlékszünk még a tavalyi Monacói Nagydíj egyik legkínosabb pillanatára?

Bár már a nyugodtabb, hosszabb etapokat futják a pilóták, így is van némi esemény. Norris és Stroll is meglátogatta a pálya egy-egy bukóterét.

Leclerc ismét a pályán, a monacóinak még nyolc perce van gyakorolni a hazai pályán.

Újra a hosszabb etapok ideje van, a pályán lévők szorgalmasan köröznek, de például Leclerc, Perez és a két Mercedes a bokszban.

Leclerc, Sainz, Perez, Verstappen, Norris, Russell, Gasly, Alonso, Vettel, Tsunoda a sorrend jelenleg. Az AlphaTauri japánját és Magnussent vizsgálják is, veszélyesen tértek vissza a pályára az alagút után.

A pilóták elkezdik feszegetni a határokat: Norris azt jelenti, érintette a falat, és Verstappen is inkább milliméterekre, mint centikre volt a korláttól.

És Leclerc még tovább gyorsul: négy tizedet ad még Sainznak is! Hamilton közben a bukótérben nézelődik.

1:13.125. Leclerc a piros oldalfalú Pirelliken megint az élen találja magát.

Perez remélhetőleg nem babonás: az eddig remekül autózó mexikói elhagyta a bal oldali tükrét...

De csak a Red Bullok érkezéséig, így visszaáll a Perez-Verstappen sorrend. Jönnek a lágy gumis körök.

Az Alpine valószínűleg itt megállítaná az időt: Alonso a lágyakkal az élre áll!

Latifi nem jó hírt közöl, a pályán még mindig rengeteg törmelék van, a fékezési zónában.

Majdnem mindenki kint is újra a pályán, a Ferrarik, Russell és Norris azonban még kivárnak.

Ricciardo már vissza is tért a bokszba a mérnökeihez, akik megnyugtatták, ne pánikoljon, majd összerakják az autót. Ezen a pici helyen minden gyorsan megy, a paddockba visszatérés és a takarítás is. Folytatódik is az edzés.

Amíg Ricciardo autóját eltakarítják, nézzük meg Vettel korábbi forró pillanatát.

Ricciardo viszont nem úszta meg: az ausztrál a Tecpro falba csapódott. Ő szerencsére jól van, a McLaren kevésbé.

Vettel pedig ijesztgeti a nézőket: a német megcsúszott az egyik kanyarból kigyorsítva, épp csak elkerülte a falat.

Nem semmi: Leclerc a keményeken ezredre ugyanolyan időt fut, mint Verstappen a lágyakon! Erős hétvége lehet ez a Ferrari számára.

És végre Bottas is megkezdheti a körözést! A finn pilóta mindössze két kört tett meg eddig a monacói pályán. Russell közben Hamilton elé ugrik a negyedik helyre.

Érdekesség, hogy csak a Ferrarik köröznek a fehér oldalfalú Pirelliken, mindenki más a közepeseken. Ricciardo és a két Alfa Romeo viszont még mindig a bokszban.

Azért a közepes keverék nem annyira rossz természetesen, Verstappen veszi át a vezetést, Norrist húzva maga mögött. Erősnek tűnik a McLaren ezen a hétvégén.

És már meg is van az első sárga zászlónk, Yuki Tsunoda mérte el a féktávot. Gyanítjuk, lesz még ebből a jelenetből jópár.

Érdekes választás Leclerc-től, ő megint mást csinál, mint a többiek. Keményeken futja a kört, ami a leggyorsabb.

Egyelőre csak tapogatózó köröknek tűnnek ezek, Verstappen például most még csak a 7. Perez viszont az élen kezdett.

A kora délutáni gyakorlással ellentétben ezúttal a közepes keverék az elsődleges választás. Majdnem mindenki a pályán. Az első edzésen technikai problémákkal küszködő Valtteri Bottas még mindig nem.

Kezdődik a második gyakorlás, Leclerc ismét az elsők között a pályán.

Az időjárás továbbra is kegyes a mezőnyhöz, napsütés várja a második szabedzés résztvevőit.

Az első szabadedzés után örülhettek a helyiek, Charles Leclerc ugyanis ismét jó tempót diktált, de a Red Bullok és meglepetésre a McLarenek ott ólálkodnak mögötte. A Mercedes delfinezése pedig úgy tűnik, a kikötő mellett visszatért...

Köszöntünk mindenkit a második monacói szabadedzésen. Nem péntekenként szoktuk meg ezeket a gyakorlásokat, de immár a hercegség is igazodott az összes többi versenyhétvége menetrendjéhez, így egy kellemes péntek délutáni-kora esti programra készülhetünk.