DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
11:46

Megszületett a hétvége eddigi legjobb ideje, Hamilton 1:15,515-öt futott a Mercedesszel. Norris mindössze 22 ezredmásodperccel zár mögötte. Bottas is nagy körön volt, de hibázott. Eddig nagyon szoros a mezőny eleje (is).

Letelt a 60 perc, véget ért a harmadik szabadedzés. Verstappen zárt az élen, mögötte Norris, Hamilton, Perez, Leclerc, Gasly, Sainz, Bottas, Alonso, Ocon az első tíz. Miközben a pilóták rajtgyakorlatoznak, mi elbúcsúzunk. Perceken belül érkezik az összefoglaló, 14 órakor pedig kezdődik az időmérő edzés, amit szintén közvetítünk. Köszönjük a figyelmet!

Ez most egy nehéz szabadedzés az Alfa Romeo számára. Pár perce Raikkönen mért el egy féktávot, és száguldott át a sóderágyon, most pedig Antonio Giovinazzi pördült meg. Egyikük autója sem sérült, viszont mindketten az utolsó ötben helyezkednek el.

Óriási Red Bull-kör Verstappentől! 1:14,958-cal a holland az élre ugrott. Elképesztően jól mozgott az autója.

Norris az élen! 1:15,414 az idő, repül a McLaren.

Ahogy ezt leírtuk, jött Gasly, aztán Leclerc. Most épp ő áll az élen. Folyamatosan javulnak a körülmények.

Látszólag semmi baja Verstappen autójának, a holland lila első és utolsó szektorral átvette a vezetést. 1:15,890 az új leggyorsabb idő ma délelőtt.

Verstappen túlvezette az autót, ami kapott egy borzasztóan nagy ütést alulról, az egyik fekvőrendőrtől. Vajon megsérült?

1:15.984 a jelenlegi mérce Bottastól. Előtte Verstappen volt a leggyorsabb, de elvették a körét. Most mindenki nyélgázon megy alacsony üzemanyagszintek mellett, készül a mezőny az időmérőre.

Eközben a helyszínen tartózkodó kollégánk fotózott egyet az Acque Minerale kanyarban.

175281214_503546514332041_5327376778566625525_n

Már folytatódhat is a gyakorlás, közben Latifi a bokszban.

Újabb piros zászló! Latifi koccolta a falat. Nem súlyos, végül ki tudta küzdeni magát a sóderágyból.

Sorra váltják egymást az élen a versenyzők. Az utóbbi percekben Leclerc, Perez és Bottas is állt az első helyen. Mindannyian küzdenek a hűvös körülményekkel, nehezen melegednek fel a gumik.

Egyelőre a pályán csak néhány autó tartózkodik, így van időnk ránézni az időjárásra. Tegnaphoz képest minimálisan csökkent a hőmérséklet és a szél sebessége, a páratartalom viszont nagyságrendileg 20%-kal nőtt.

EzKgr0kVEAIjsMM

Az ilyen felvételek szokásosak Imolából.

EzKhz2LUcAUau1X

Szintén a helyszínről: bár nézők Imolában sincsenek, a hangosbemondó ugyanúgy működik, mintha teltház lenne. A pályán tartózkodó médiamunkásokat szórakoztatja a helyzet.

A lámpa eközben zöldre váltott, kezdődjék a felkészülés!

Ebben a pillanatban érkezett a hír Mészáros Sándor kollégánktól egyenesen Imolából: Spanyolország egészen biztosan letett róla, hogy nézőkkel rendezze meg az F1 idei negyedik versenyét, Portugália pedig egyelőre nem döntött az ügyben. Utóbbi ország május 2-án, előbbi pedig május 9-án rendez nagydíjat.

Üdvözöljük olvasóinkat az Emilia-Romagna-i Nagydíj harmadik szabadedzésének közvetítésén! A bokszutca végi lámpák 11:00-kor váltanak zöldre. A tegnapi gyakorlásokat a Mercedes teljesítette a legeredményesebben, mindkét edzésen Valtteri Bottas zárt az első helyen.