DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
13:32

Köszönjük a figyelmet, folytatás 16 órakor a második etappal.

Leng a kockás zászló, ennyi volt az első szabadedzés. Ahogy jósoltuk, a sorrend lényegében nem változott. Íme a végeredmény: 

fp1ered

Kubicáról is ejtsük pár szót, hiszen ő is a pályán tartózkodik. A lengyel Raikkönen autóját vezeti, és 20 kört teljesítve jelenleg a 12. helyen áll 1:30,732-vel. Eközben Giovinazzi a másik Alfában 1:30,896-tal a 16. helyen.

13 perccel a vége előtt továbbra is Hamilton vezet 1:29,033-as körrel, a sorrend várhatóan már nem változik lényegesen.

Verstappennek is volt egy megpördülése, annyi a gumiknak. Közben akármilyen meglepő, de szemerkél az eső a pályán.

En1BelBXEAAg8t-

A legutóbbi állás már a múlté, az élen álló Hamilton azóta fél másodperccel vezet Bottas, majdnem egy egésszel Perez előtt.

Nézzük az állást féltávnál.

fp1felido_2

Grosjeannak volt néhány hajmeresztő pillanata, amikor nagy tempónál megpördült. Nem ütközött neki semminek, viszont a gumikról szinte teljesen lekopott a futófelület. Kihajtott a bokszba.

A Williamsnél ismét Roy Nissany ült autóba, aki szintén komoyl méretű szerkezetet szállít magával.

En06TDsXMAESfpm

Az autók jól tükrözik, hogy elérkeztünk a szezon végéhez. Több csapat komoly méretekkel rendelkező aerorácsokkal küldte pályára pilótáit. A legérdekesebb megoldás azonban az egyik Ferrarin tűnt fel: egy lámpa a hátsó felfüggesztésen. A fényforrás a padlólemez, a diffúzor és a gumi környéki területet figyelő kamera számára biztosít kellő fényerőt. A mérnökök arra kíváncsiak, a 2021-es szezonra készített fejlesztéseik hogyan viselkednek az említett területen.

Közben kezdünk!

A levegő hőmérséklete 26 fok, a páratartalom pedig a sivatagi levegő ellenére 59%-os. Emellett homokot fúj a szél, szóval van itt minden, ami egy változatos hétvégéhez kell.

Újabb versenyhétvége, újabb sisakfestés Lando Norristól. Most épp ilyen színekben versenyez:

Akármilyen hihetetlen, de némi esőről számoltak be a helyszínen tartózkodók. A McLarennél úgy fogalmaztak, "ma szabadnapos a Nap".

Üdvözöljük leglelkesebb olvasóinkat a Bahreini Nagydíj első szabadedzésének közvetítésén! 15 perc múlva kezdés, addig átvesszük a legfontosabb tudnivalókat.