DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
16:25

Zajlik az egykörös tempók csiszolása, porondon a leglágyabb, piros oldaljelzésű Pirellik. Folyamatos forgalom van a pályán, a leggyorsabb kör is egyre javul. Jelenleg Max Verstappen az élen 1:09,327-tel. Most már mindenki rendelkezik legalább egy mért idővel.

A gyakorlás részletes összefoglalója itt olvasható.

A vártnál nyugodtabban zárult a harmadik szabadedzés vége, az utolsó pár percben már senki sem javított a körén. Hamilton kitartott az élen, őt Verstappen 26 ezredmásodperce, Leclerc pedig 3 tizedmásodpercre követte. Köszönjük a figyelmet, perceken belül jelentkezünk a szabadezdés összefoglalójával, két óra múlva pedig az időmérő közvetítésével.

Leclerc kis híján nekiütközött Lando Norrisnak, miután a fiatal brit először kihúzódott a pálya szélére, majd a monacói előtt bevágott a kanyarcsúcspont felé. Szoros pillanat volt két órával az időmérő kezdete előtt, a szerelők szívverése vélhetően mindkét csapatnál kihagyott egy ütemet.

Hamilton brutálisat ment, csak a második szektorban négy tizedet adott Leclerc legjobb részidejének. 1:08,320 az új legerősebb kör.

Komoly igénybevételnek vannak kitéve a Pirelli lágy keverékei, Vettel megbeszélte a mérnökével, hogy két hűtőkört fog teljesíteni, mielőtt újabb próbálkozásba kezd.

Húsz perccel a vége előtt így néz ki az első tíz sorrendje:

f1-brazil-fp31

Eddig nehéz hétvégéje van Danyiil Kvjatnak: az orosz tegnap műszaki hiba miatt a falba csapódott, az újjáépített autónak most pedig a fékhűtéseire panaszkodott, miután alig tudott lelassítani az első kanyar előtt.

Megjöttek a nagyok, először Charles Leclerc 1:9,871-gyel az élre ugrott, nem sokkal később Valtteri Bottas egy tizedre megközelítette a monacói idejét, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel pedig meg is javította azt.

Tíz perc elteltével egyelőre csak Robert Kubica rendelkezik mért körrel, 1:13,998-at futott. A lengyel autója tegnap csúnyát kapott egy pályát övező faltól, így a csapat most igyekszik megbizonyosodni arról, hogy minden egyben van a technikával.

Tegnap a leggyorsabb kört Sebastian Vettel futotta 1:09,217-tel, ez ma könnyen még tovább javulhat.

Bezöldült a bokszutca végi lámpa, kezdődik a visszaszámlálás. Többen azonnal a pályára hajtottak. Ezzel szemben Daniel Ricciardo egy kis zsonglőrködéssel szórakoztatta környezetét.

Köszöntjük olvasóinkat a Brazil Nagydíj harmadik szabadedzésének közvetítésén! A tegnapi nappal ellentétben jelenleg száraz az időjárás Interlagosban, így sok akcióra számítunk az elkövetkezendő bő egy órában. Ahogy a legtöbben, úgy a Renault istállója is bokszkiállásokkal melegít a mai napra