DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
21:07

Lando Norris 1:19,6-tal átveszi a vezetést, az élcspatok még csak most érkeznek.

Uhh, a legvégén Leclerc még egyszer megforog, csak hogy lezárja az edzést. Itt a kockás zászló, jövünk az összefoglalóval, reggel pedig mindenkit várunk a friss nyilatkozatokkal!

Továbbra is Verstappen versenytempója a legnagyobb sztori itt az utolsó fél órában, egyébként már kicsúszások sincsenek, nem történik különösebb érdekesség a pályán.

A köridők alapján Max Verstappen versenytempója tűnik a legjobbnak, jobb, mint a Ferrarié és a Mercedesé. Tekintve, hogy az egykörös tempó terén is egy erős szélárnyék miatt szorult a második helyre, meglehetősen biztatóan kezdi a hétvégét a Red Bull. 

Brutális végsebességek, ebben is élen a két Ferrari:

Ahogy azt megszokhattuk, a második szabadedzés második fele már a versenytempó lepróbálásáról, a gumikopásokról szól, nem a gyorskörökről - nincs akció.

Hamilton és a Mercedes most már azért leszakadt: a brit új köre sem sikerült, kilenc tizedre van Vetteltől. Beigazolódnak a mercedeses félelmek?

Emeljük ki a két Toro Rossót: a hatodik-hetedik helyen vannak Kvjaték, vezetik a középmezőnyt. Valamit nagyon eltalált a Honda...

Verstappen becsúszott a Ferrarik közé, egy tizedre Vetteltől - jó az a Red Bull...

Így állunk féltávnál:

Az első edzésen látott hibák után most jó formát mutat Vettel:

Továbbra is sok a hiba, főleg az egyes kanyar féktávját nézik el a pilóták, sorra radírozzák le a gumikat, de a bonyolultabb részeken is sokszor úszik el alattuk az autó és még mindig sok a megforgás.

A Ferrarik feltették a lágy keveréket, Vettel már 1:16,6-nál jár, Leclerc 1:17,0-t tudott, a többiek még nem kapták meg ezeket a gumikat.

... mert hogy Vettel és Verstappen ezredre azonos, 1:17,960-as körrel vezet éppen!

Gasly óriási kört fut! Ugyanúgy nem a lágy keveréket használja, de befér a legjobbak közé, feljön a harmadik helyre, 43 ezredre (!) Vettel és Verstappen mögé.

Az élen mindenkinek közepes keveréken futott köre van, Vettel vezet egy tizeddel Verstappen, kettővel Hamilton és Leclerc előtt, Bottas viszont elrontotta a körét és megforgott.

No, végre folytatódik az edzés - épp ideje, már fél óra eltelt belőle...

Azóta is áll az edzés, a mexikói nézők persze így is üvöltik, hogy "Checo", de más percek óta nem történik a pályán.

PIROS ZÁSZLÓ! Alex Albon odacsapta a Red Bullt a falhoz, majd belenyögte a rádióba, hogy "Bocsi..."

Megállt az edzés.

Hopp, Leclerc megforog, azért még továbbra is szenvednek a pályával a pilóták - a ferraris az elmúlt tíz percben már másodszor hibázott.

Persze ki más lenne a legnagyobb sztár Mexikóban...

Vettel 1:17,9, Leclerc bő két tizeddel mögötte, majd Verstappen hét és fél tizedre - egyelőre azonban mindenki a közepes és a kemény gumikat használja.

Vettel 1:18,6-os körrel nyit a közepes keverékeken, de jön már Leclerc is. 

A két Alfa egy percet sem vesztegetett el, mindketten azonnal gyorskört produkáltak, Kimi Raikkönen 1:20,277-tel az élen.

Zöld jelzés, autók a pályán!

Az időjárás egyre melegebb, a pálya egyre jobb, úgyhogy biztosan jóval gyorsabb köröket látunk majd, mint a "délelőtti" első edzésen, amelyet még átmeneti abroncsokon kezdte meg a mezőny. 

Köszöntjük kedves olvasóinkat, pillanatokon belül kezdődik a Mexikói Nagydíj második szabadedzése. Addig is itt van az első gyakorlás leglátványosabb pillanata: