DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Lezajlott a kárfelmérés a földrengés sújtotta mexikói pályán

A világ szörnyülködve figyeli a Mexikóból érkező híreket, miután kedden földrengés végzett nagy pusztítást a fővárosban. Az autósportok kedvelőit egyúttal az is érdekli, milyen állapotban vészelte túl a történteket a versenypálya, ahova a jövő hónapban az F1 készül ellátogatni.

A Richer-skála szerinti 7,1-es erősségű földrengés közel 40 épületet romba döntött Mexikóvárosban, a hivatalos adatok szerint pedig másfél nappal a természeti katasztrófát követően már 230 főre nőtt a halálos áldozatok száma. Két hét alatt ez volt a második erős földrengés, amely megrázta a tektonikai törésvonalon fekvő államot.

00116019_699



Noha az országban vészhelyzet uralkodik, és a túlélők utáni kutatás az elsődleges feladat Mexikóvárosban, a főváros által körülölelt versenypályán, az Autodromo Hermanos Rodriguezen az illetékesek már el is tudtak végezni egy részletes felmérést annak érdekében, hogy megállapítsák, mi és mennyire sérült meg a létesítmények közül. A pálya károsodása ugyanis akár komoly fennakadásokat is okozhatna a nagydíj lebonyolításában ilyen közel a rendezési időponthoz, hiszen a Formula-1 a jövő hónapban, október 29-31-én érkezik meg a helyszínre.

„Nem keletkezett kár a pályában, alapos vizsgálatnak vetettük alá” - nyugtatta meg az érdeklődőket az Autodromo Hermanos Rodriguez szóvivője, akit a Motorsport idéz. „A teljes személyzetünket felmentettük a munkavégzés alól, hogy a családjaikkal lehessenek, de amint mindenki visszatér, folytatjuk a pálya felkészítését a nagydíj megrendezésére.”

A szóvivő megerősítette, nincs szükség arra, hogy a pálya létesítményeit ideiglenes szálláshelyként használják az otthonukat elveszítők befogadására, mivel a városnak már megvannak erre a szükséges helyszínei, jól kidolgozott forgatókönyvvel rendelkeznek ugyanis a gyakorinak számító földrengések esetére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: