DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Megoldást talált a McLaren és a Red Bull

A Red Bull és a McLaren Formula-1-es csapat megegyezett az aerodinamikus, Dan Fallows szerződtetését illetően és megszüntették jogi vitáikat egymás ellen.

A korábbi hírek szerint a McLaren azt tervezte, a Red Bullt beperli, mert Fallows, aki a wokingi csapattal állt szerződésben úgy döntött, visszatér Milton Keynes-be-

Az ügy több hete tart, egyik fél sem engedett, de a Kanadai Nagydíj hétvégéjén állítólag megegyezés született, miután a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner és a McLaren Csoport elnöke, Ron Dennis egyezetett.

A megegyezés értelmében nem lesz bírósági ügy.

Miközben sem a Red Bull, sem a McLaren nem fog részleteket közölni a megegyezésről, a pletykák szerint nem pénzügyi kártérítésről állapodtak meg. Állítólag Fallows távozásába beleegyezve cserébe a McLarennél előbb vállalhat munkát a Red Bull jelenlegi főaerodinamikusa, Peter Prodromou.




Prodromou a tavalyi év végén írt alá a McLarennel, de a Red Bullnál élő szerződése értelmében új munkaadójánál csak 2015 január 1-jén kezdheti meg a munkát. Valószínűleg a Fallows megegyezés következtében Prodromou már az idei évben csatlakozhat a McLarenhez.

"Kezet ráztam Dennis Úrral, aki szavatartó, ezért a kézfogás azt jelenti, megegyeztünk."

Arról, hogy a Red Bull a megállapodás értelmében előbb elengedi-e Prodromout, Horner elmondta: "Ezt önöknek találgatni kell, én pedig tudom rá a választ."

"Ron és Christian legutóbb számos problémáról egyezetett és megoldották őket" - közölte a McLaren szóvivője. "Ahogyan Christian mondta, Ronnal elég egy kézfogás is a megegyezéshez."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: