DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Kolles próbálta megzsarolni a Mercedes igazgatóját?

A Sport Bild magazin értesülései szerint a HRT korábbi csapatfőnöke, Colin Kolles próbálta megzsarolni az idei év elején Toto Wolffot.

A tegnap napvilágot látott hírek szerint titokban rögzítettek egy beszélgetést a Williams-részvényes és Mercedes-igazgató Toto Wolff és egy akkor még meg nem nevezett korábbi F1-es csapatfőnök közt, amit később arra használtak, hogy megzsarolják Wolffot. A Bild állítása szerint a felvételen Wolff negatívan nyilatkozott kollégájáról, Niki Laudáról, főnökéről, Ross Brawnról, sőt a Daimler vezetőjéről, Dieter Zetschéről is, továbbá részleteket árult el a Williamsnél és a Mercedesnél betöltött szerepének összeegyeztetéséről.



A Sport Bild nem sokkal későnn közölte, hogy értesüléseik szerint a HRT és a Force India korábbi csapatfőnöke, Colin Kolles rögzítette Wolff szavait február közepén Barcelonában. A hírek szerint Kolles ezt követően megfenyegette Wolffot, hogy nyilvánosságra hozza az indulatos beszélgetés részleteit, ha a Mercedes igazgatója nem fizet neki. Wolff és Kolles állítólag azóta rendezték a vitát Bernie Ecclestone közreműködésével, a Mercedes pedig megtette a szükséges lépéseket, hogy megakadályozza a beszélgetés részleteinek közzétételét.

Kolles nem kívánta kommentálni a történteket, a Mercedes szintén megtagadta ezt, Wolffot pedig nem tudták elérni a sajtó munkatársai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: