DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
Egyéb

Amit a Zalakarosi Fürdőről tudni érdemes

A Zalakarosi Fürdő több mint fél évszázaddal ezelőtt, már 1965-ben megnyitotta kapuit. Azóta több mint 30 millió látogató fordult meg ott, és ez a szám folyamatosan növekszik.

httpswww.skandimania.com - 2024 május - Cikk3



Nemrég megújult a fürdő

Az elmúlt években temérdek mennyiségű pénzt fordítottak arra, hogy fejlesszék a Zalakarosi Fürdőt. 2019-ben átadták a közel 500 millió forintos költséggel elkészült új szaunarészleget. Ma már persze bárki élvezheti otthon is a szaunázás előnyeit, ha beszerez egy skandináv szaunaházat a Skandimánia oldaláról.

Zalakaroson nem csak a szaunavilág kapcsán történtek fejlesztések. 2020-ban adták át a megújult gyermekvilágot, így a családosok számára kitűnő választás lehet a Kis-Balatontól délre található komplexum meglátogatása.

 

Nyáron különösen megéri jegyet váltani a Zalakarosi Fürdőbe

A Zalakarosi Fürdő elképesztő méretű parkosított stranddal rendelkezik. Van családi csúszdapark, persze azért azzal érdemes számolni, hogy a legforróbb nyári napokon valamennyit sorban is kell állni.

Szép számmal vannak gyógy- valamint termálvizes medencék. Számos program akad minden korosztály számára, így a legkisebbek és az idősebbek is jól érezhetik magukat a létesítmény területén. Jó hír, hogy aki belépőt vált, az a fürdő szinte valamennyi szolgáltatását igénybe veheti, csak a termál- és a szaunavilág feláras.

Ha kedvezőtlen az időjárás, akkor is várja a vendégeket a fedett rész, ahol rengeteg nyugágy található mind a gyermekvilág, mind pedig az élménymedencék és termálmedencék környékén.

 

Könnyen megközelíthető a fürdő, és a parkolás sem problémás

Zala vármegye legnagyobb fürdője autóval és tömegközlekedéssel is egyszerűen megközelíthető. A személygépkocsival érkezők az M7-esen keresztül közelíthetik meg, majd a Zalakomár, Zalakaros kijáraton kell letérniük az autópályáról. A fürdő parkolójában díjmentesen tudnak megállni a vendégek. Vonattal Zalakomár állomásnál kell leszállni, ahonnan busszal tudnak eljutni a fürdőzni vágyók a létesítménybe.

Csúcsidőben előfordul, hogy komolyabb sorok alakulnak ki a pénztárnál, amelyből négy is van, így viszonylag hamar el lehet jutni a belépő megváltásáig. Az öltözőszekrények használatáért külön díjat nem számítanak fel.

 

Érdemes időt szánni a szaunavilág felfedezésére

A kalandos úton megközelíthető szaunavilágban a recepció mögött kapott helyet egy klasszikus finn szauna, de van gőzkabin és tágas pihenő is ezen a területen. Az eggyel lejjebbi szinten egy pezsgőfürdő található újabb pihenőtérrel, majd egy másik szinten elérhető egy tekintélyesebb méretű finn, valamint egy infraszauna. A szaunák padozata kellően széles, lehet rajtuk feküdni is. Népszerűek a kapcsolódó szeánszok, amelyek egészen különleges hangulatú zenés, táncos események.

A szaunavilág külön kerttel is rendelkezik napozóágyakkal, valamint nyugágyakkal, de meg lehet mártózni itt a hidegvizes merülődézsában is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: