DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
Egyéb

Milyen szőnyeg illik a modern otthonokba?

A szőnyegek kiválasztása a lakásunkba egy nagyon izgalmas feladat, amit jó, ha komolyan veszünk. Általában ugyanis nem 1-2 évre vásárolunk szőnyeget, úgyhogy célszerű időtálló, strapabíró darabokat beszerezni, amelyek a szemet is gyönyörködtetik.

https-szonyegtextil.hu - 2023 június - Cikk1



Egy modern stílusú lakás berendezését az egyszerűség és az esztétikum jellemzi. A letisztult vonalak és a pasztellszínek uralják, a funkcionalitás pedig alapfeltétel. Egy modern otthon kényelmes és barátságos, nincs tele felesleges csecsebecsékkel, és nem zsúfolt a bútoroktól sem.

Milyen a szőnyeg a modern enteriőrben? Hogyan válasszunk kárpitot a különböző helyiségekbe? Milyen szempontokat vegyünk figyelembe? Ezekre a kérdésekre keressük a választ cikkünkben.

 

Mi jellemzi a modern stílust?

A letisztult, egyszerű stílust kell keresnünk a szőnyegek tekintetében is a modern lakberendezésben. Mindig a szőnyeget választjuk a bútordarabokhoz, úgyhogy elsősorban azt kell figyelembe vennünk, hogy mi passzol hozzájuk.

Ebben a stílusban az egyenes és elegáns vonalak dominálnak, szívesen alkalmaznak geometrikus formákat a tervezők. A négyzetek, a téglalapok, a kockák harmonikus vegyítése jellemző az arculatra, de kedveltek gömbölyded formák is, nagyon feldobja a megjelenést.

A semleges színeket szereti ez az irányzat, de előnyben részesíti a természet inspirálta árnyalatokat is, mint a barna és különféle tónusai, a földszínek, vagy a zöldeskék.

 

Szőnyeg a nappaliba

A nappali lakásunk központi tere, amely nagyon sok lehetőséget hordoz magában a berendezés tekintetében. Mivel nagy valószínűséggel sokan és sokszor használjuk a helyiséget, célszerű strapabíró szőnyeggel borítani a padlót.

A könnyű tisztíthatóság is fontos szempont, a világos kárpitok gyorsabban és látványosabban koszolódnak. De ha túl kicsi a nappalink, vegyük azt is figyelembe, hogy a sötét szőnyeggel optikailag még ronthatunk az összképen.

A túl sok szín vagy minta nem előnyös, kuszává teszi a szobát. Méretből akkorát válasszunk, hogy lehetőleg elférjen rajta minden nagyobb bútor és kiegészítő.

 

Hálószoba, konyha, fürdőszoba, előszoba szőnyegei

A hálószobába tehetünk kényesebb anyagot is, mint a hosszú szálú shaggy szőnyeg. Nagyon jó érzés reggel mezítláb egy álompuha szőnyegre érkezni közvetlenül az ágyból. A szín kiválasztásánál a függönyöket és az ágytakarót érdemes figyelembe venni.

A konyhában extra igénybevételnek van kitéve a szőnyeg, ide javasolt rövidebb szálú, sötétebb színű, könnyen mosható típust beszerezni. Egy egyszerű mintás futószőnyeg kitűnő választás lehet a konyhaszekrény elé.

A fürdőszobába csúszásmentes szőnyeget tegyünk, gumírozott hátrésszel. Előny, ha gyorsan szárad és ne legyen túl nagy se, hogy ne akadályozza az ajtó nyitását. Ebben a helyiségben jól mutat a semleges fehér szín, ami tisztaságot sugall.

A Szőnyeg textil webáruház minőségi szőnyegeket kínál az előszobákba is, illetve a teraszokra is találunk gyönyörű kültéri típusokat. Az ajtó elé pedig választhatunk egy nagy nedvszívóképességű modern lábtörlőt.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: