DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Mivel történjen a kávéfőző karbantartása?

Ahhoz, hogy még sokáig élvezhessük kedvenc italunk ízét, automata kávéfőzőnkkel is törődnünk kell. Egy kávégép tényleg koszolódik, még ha elsőre nem is fedezzük fel azon vagy abban a szennyeződéseket. Ebből következik, hogy a feltöltés és az ürítés nem az egyetlen feladat, amit el kell végeznünk. A karbantartási folyamatokat sem szabad mellőznünk.

Amennyiben Ön sem szeretné, hogy elhanyagolt gépe végül a szervizben kössön ki, akkor tartson velünk, mert cikkünkben többet is megtudhat a kávéfőzők karbantartásáról és a különféle karbantartó kellékekről!

https-__gastrobolt.hu_ - 2022 december - Cikk2



Vízkőtelenítés - Amivel sokan nem foglalkoznak

A vadiúj kávéfőzők sem élnek örökké, és jelentős mértékben megnövelhetjük az élettartamukat azzal, hogy odafigyelünk rájuk. A Gastro Bolt karbantartó anyagai például segítenek nekünk elvégezni a kötelező karbantartást. 

A háztartási gépek legnagyobb ellensége a vízkő. A modern masinák mindegyike rendelkezik már vízkőmentesítő programmal, sőt, a kávégépek annak esedékességét szintén jelzik. Adott a kérdés; mit használjunk? Felejtsük el az ecetes és a vegyszeres megoldásokat! Érdemes azokat a vízkőoldókat alkalmazni, amelyeket kimondottan modern kávégépekhez gyártottak. 

Milyen karbantartó feladataink lehetnek még?

A vízkőtelenítés mellett a kávézsírtalanítás ugyancsak fontos, amit könnyen megoldhatunk mindössze egyetlen tabletta segítségével. Gyors és praktikus használatot garantál. 

Szánjunk időt a főzőegység tisztítására is, erre mindig rákerül a kávépor, a lefőzött zaccmaradék. A párás környezet miatt pedig könnyen ráragadnak az egységre, ami idővel a mozgásban is akadályozhatja azt. 

A tejhabkészítő rendszer tisztán tartása sem hanyagolható el, ugyanakkor a szűrő cseréjét, valamint a kávégép külsejének áttörlését szintén be kell iktatnunk karbantartó teendőink közé. 

Hogyan segíthetnek a Jura produktumok? 

A Jura márka termékei között mindenféle karbantartó eszközzel találkozhatunk, ezek közül bármelyiket választhatjuk, sőt, konkrét szetteket is beszerezhetünk. 

Akadnak kínálatukban háromfázisú tisztító tabletták, amelyek pontosan alkalmazkodnak a gép tisztítási ciklusához. De meg kell említenünk a koncentrált tejtartálytisztítókat, vízlágyítókat, szűrőpatronokat is. 

Azok, akik a komplex megoldásokat kedvelik, választhatják a Jura karbantartó készleteit. Ezek a szettek mindent tartalmaznak, amire a munkafolyamat során szükség lehet, így nem kell külön-külön megrendelni azokat. 

A karbantartás tehát nem mindig van ínyünkre, de ezzel a saját és a gépünk érdekeit szolgáljuk. Így sokkal kevesebb eséllyel hibásodik meg a kávéfőzőnk, és szép kort fog megélni. Remélem, hogy ez a kis útmutatónk hasznos segítséget jelentett, és a jövőben mindig tart majd otthonában speciális kellékeket.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: