DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
Egyéb

Genfi Autószalon nélkül is kihirdették az Év Autóját

Közönség nélkül tartották meg a rangos autóipari díjkiosztót. A tavalyi holtverseny után ezúttal utcahossznyival győzött a Peugeot 208 az újságírók szavazatai alapján.

A nagy európai autós magazinok már 1964 óta megnevezik az Év Autóját: a 2020-as szavazáson 23 ország 60 újságírója voksolt a hét döntős valamelyikére – ezek 30 új modell közül kerültek ki, melyek a tavalyi év során piacra kerültek Európában. Változás volt a korábbiakhoz képest, hogy a szokásos ceremóniát nem tarthatták meg, hiszen a legfontosabb autós szemlét, a Genfi Autószalont járványügyi okokból törölték.



A szervezők úgy döntöttek, hétfőn Genfben megrendezik a tervezett eseményt, csakhogy zárt ajtók mögött, közönség nélkül. A publikum élő közvetítésben követhette az eredményhirdetést, amely során a Peugeot 208-at nevezték meg az Év Autójának. A rendkívül szoros 2019-es eredmény után ráadásul – egy éve a Jaguar I-Pace és Alpine A110 között pontegyenlőséggel az első helyek száma döntött előbbi javára – a francia kisautó utcahossznyival nyert.

A Peugeot 208 pontszáma 281 volt, a második Tesla Model 3 242 pontot, a harmadik Porsche Taycan 222-t szerzett. A további sorrend: Renault Clio (211), Ford Puma (209), Toyota Corolla (152), BMW 1-es sorozat (133).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: