DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 23. vasárnap
Egyéb

5,5 millárd forint értékű gépparkja van a világ leggazdagabb bokszolójának

Noha Floyd Mayweather nem szerepel az élmezőnyben a legvagyonosabb sportolók listáján, autókollekciója magasan felülmúlja összes gazdagabb társáét.

A 2015-ig tartó bokszkarrierje során számtalan világszervezet címét megszerző Floyd Mayweather a Forbes világ leggazdagabb sportolóinak listáján 16. helyen áll évi 44 millió dolláros bevételével. Bár profi karrierjének vége, és jelenleg promóterként tevékenykedik, vagyona folyamatosan nő, ezzel párhuzamosan pedig egyre több autócsoda foglal helyet garázsában.



Nem meglepő, hogy az egyszerűen „Pénz” becenévre hallgató Mayweather szerezi a luxust, és legalább olyan impresszív sport- és luxusautó-kollekcióval rendelkezik, mint amennyi vb-címet kiöklözött magának az elmúlt húsz év során. A luxatic.com értékelése szerint Floyd autói összesen 20 millió dollárt (kb. 5,5 milliárd forint) kóstálnak, de a bokszoló azt tervezi, hogy a közeljövőben beszerez néhány újabb, exkluzív darabot, hiszen 30 millió dollárra szeretné feltornázni ezt az összeget.

Mayweather garázsában három Bugatti Veyron (közöttük a világ leggyorsabb kinyitható tetejű gépével, a Veyron Grand Sport Vitesse-szel), egy ritka Koenigsegg CCXR Trevita Hypercar, egy Aston Martin One-77, egy Pagani Huayra, három Ferrari, két Lamborghini, három Rolls Royce, három Mercedes és több Bentley is áll. Az eleganciára sokat adó amerikai legtöbb autója fehér, mindezt pedig egy Gulfstream V privát jettel fejeli meg, mely önmagában többet ér, mint autói összesen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: