DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Egyéb

Mobilon is elérhető lesz az F1 2016

Modernkori F1-es játékokat még sosem ültetett át a gyártó mobilos platformra, a Codemasters viszont ez év őszén sok Android- és Apple-felhasználónak fog örömet szerezni.

Augusztus remek hónap volt az F1-es játékok rajongói számára, ugyanis a Codemasters sorozatának legújabb darabja mindössze néhány hete került polcokra. A három eszközre (Xbox One, Playstation 4, PC) gyártott játék egyik sokat hirdetett újdonsága a 10 szezont felölelő karriermód, a mobilosok pedig örülhetnek, hiszen a fejlesztő bejelentette: ősszel Android- és Apple-termékekre is meg fog jelenni a sorozat legújabb darabja.

Azt nem tudni, hogy az új verzió mennyit fog átvenni az eredeti játékból, mindenesetre a Codemasters azt ígéri, hogy „konzol-szintű élményt fog nyújtani, melyet bárhol lehet majd játszani”. A 2016-os őszi bemutatótól pontosabb dátum még nem látott napvilágot a játékkal kapcsolatban, ahogyan egyéb fontos információk sem - így egyelőre nem lehet tudni, hogy az idei szezon mind a 22 pilótájával és 21 pályáján kipróbálhatjuk tudásunkat. Az Autosport információ szerint az applikáció „természetesen” fizetős lesz, de egyelőre azt sem ismeretes még, hogy lesznek-e külön beépített, csak mobilon elérhető funkciói.

A két legutóbbi hivatalos F1-es mobiljátékig a 2012-es szezonra kell visszamennünk: ekkor jelent meg a Mario Kart-stílusban megálmodott F1 Race Stars, valamint az F1 Challenge - utóbbi a klasszikus felülnézeti módot élesztette újjá, és egyszerre csak 12 autót engedélyezett egymással versenyezni a pályán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: