DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Egyéb

Szépség és szörnyeteg egyben - Infiniti VGT

Az Infiniti már 2014-ben bemutatta a Gran Turismo 6 videójáték számára fejlesztett Concept Vision Gran Turismo versenyautót, ám a játékosok csak mától érhetik el Sony Playstation3 platformon.

infiniticonceptvisiongranturismo05



Az INFINITI CONCEPT Vision Gran Turismo projekt egy ambiciózus globális versenyként indult útnak, melynek célja „egy tisztán INFINITI GT autó megtervezése” volt. A nyertes formaterv az INFINITI pekingi tervezőközpontjának elképzeléséből született meg. Részben szépség, részben szörnyeteg. A formája erőteljes, érzéki és ambiciózus; tökéletes keveréke egy pályát uraló szörnyetegnek és a kínai tervező álmának, hogy az INFINITI számára egy csábító versenyvilágot hozzon létre.

infiniticonceptvisiongranturismo01

Az INFINITI CONCEPT Vision Gran Turismo alkotási folyamata a kézzel rajzolt vázlat digitális finomításával kezdődött, melyet aztán ismét kézzel csiszolgattak, végül pedig végső simításokra újra visszakerült a digitális világba. Emellett a fejlesztők komolyan foglakoztak az aerodinamikával és a motorteljesítménnyel is. A középmotoros, differenciálművel egybeépített sebességváltós erőátviteli rendszer egy 4,5 literes V8-as szívómotort és egy villanymotort kombinál össze.

infiniticonceptvisiongranturismo03

Alacsony sebességtartományban a villanymotor biztosít elképesztő nyomatékot a félelmetes szörnyetegnek, míg nagy sebességnél a V8-as szívómotor ad le óriási erőt olyan érzéki kipufogóhang mellett, mintha a végsebesség korlátlan lehetne. A transaxle elrendezés gondoskodik az aprólékosan megtervezett 45:55 százalékos első-hátsó súlyelosztásról, amely a pilóta számára nagyban megkönnyíti a far csúsztatását. Az aerodinamika terén a padló alatti légáramlás-irányítás, az elülső és hátulsó diffúzorok és az egyedi formájú hátsó légterelő teszik lehetővé, hogy az autó formabeli kompromisszumok nélkül legyen képes nagy teljesítményére.infiniticonceptvisiongranturismo02

infiniticonceptvisiongranturismo04

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: