DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
Egyéb

A jövő megérkezett - Volvo Concept 40 sorozat

A Volvo nemcsak kiszélesíti a következő 40-es sorozat modellkínálatát, hanem merész formákkal, elektromos meghajtással és autonóm technológiákkal „szereli fel” a közeljövőben érkező prémium kisautóit.

volvoconcept402c



Az új tanulmányautók a Volvo Cars Compact Modular Architecture (CMA – kompakt moduláris) platformjára épülnek, melyet kifejezetten úgy terveztek meg a prémium kisautók számára, hogy azok sok lehetőséget hagyjanak a mérnökök és a formatervezők számára. Így – bár egy család tagjai – mindkét koncepció külön karakter. Ugyanakkor mindkettő fiatalos, vonzó és tagadhatatlanul városlakó, nem utolsósorban pedig kitűnnek a tömegből.

volvoconcept401b

Már az sem titok, hogy a prémium kisautóból lesz egy tisztán elektromos, valamint egy „hagyományos” plug-in hibrid változat is, a Volvo Cars ugyanis nagy jövőt jósol az elektromos autók számára. Emellett a legmodernebb konnektivitási lehetőségek is elérhetőek lesznek a kisautó családban, melynek első tagja már 2017-ben gyártásba kerül. A forradalmian modern, mégis jellegzetesen skandináv design már csak a hab a tortán.

volvoconcept402

volvoconcept401a

volvoconcept402a

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: