DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Egyéb

Csak gyűjtőknek - Rolls-Royce Phantom Zenith

Sajnos, már mind az utolsó szálig elfogyott a különleges Zenith sorozat. De azért a Rolls-Royce megmutatja nekünk, hogy miről maradtunk le. Szomorkodásra viszont nincs okunk, jövőre érkezik a teljesen új, alumínium platformra épülő következő nemzedék.

rollsroycephantomzenithed



Néhány hónappal ezelőtt a Rolls-Royce bejelentette, hogy egy utolsó, korlátozott példányszámú sorozattal búcsúzik a Phantom jelenlegi, hetedik generációjától. Elsősorban gyűjtőknek ajánlotta a brit márka az 50 darabos Zenith szériát, melynek egyedeit a vásárlók igényeihez alakítják.

rollsroycephantomzenithed05

A Phantom Coupe és a Phantom Drophead Coupe modellekre épülő Zenith-sorozat a minden eddiginél fényűzőbb és a tulajdonos igényeihez igazított felszereltségével méltó módon búcsúzik az aktuális nemzedéktől. Többek között speciális, osztott csomagtér-fedelet kap, melynek alsó része tökéletesen alkalmas egy kétszemélyes piknik megrendezéséhez. Bőrrel burkolt ülőpad várja az utasokat, van helye a behűtött pezsgőnek és a poharaknak is, s az ügyfelek még a burkolat színét is megválaszthatják.

rollsroycephantomzenithed01

Természetesen az utastér kialakítása szintén legalább ennyire egyedi és elegáns, a műszerfalat például szálcsiszolt acél burkolja, a középkonzolból pedig egy különleges fiókból előbújik az autó egyedi azonosítója. Emellett klasszikus és elegáns fényezések közül választhatnak a tulajdonosok, a Madeira Red és a Midnight Blue színek a dicső 30-as éveket idézik fel.

rollsroycephantomzenithed03

A következő generáció jövőre érkezik, és teljesen új, alumínium platformra majd. Ennek megfelelően jelentősen könnyebb lesz az elődjénél, miközben a teljesítménye nyilván nem csökken. Viszontlátásra jövőre!

rollsroycephantomzenithed04

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: