DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
Egyéb

Mikor felkel a nap - Mansory Rolls-Royce Dawn

Az eredeti 570 lóerő és 780 Nm helyett immár 740 lóerő és 1000 Nm áll a Rolls-Royce Dawn sofőrjének rendelkezésére. A négyüléses luxuskabrió akár 285 km/h-val is képes száguldani.

mansoryrollsroycedawn



Habár a stílusa nem mindenkinek jön be, a Mansory név az egész világon egyet jelent a fényűzéssel és a luxussal. Márpedig mi illene jobban ehhez a csillogáshoz, mint egy Rolls-Royce, például a brit márka négyüléses luxuskabriója, a Dawn. A német tuningcég nem is habozott sokat, új modellprogramot indított az autó számára.

mansoryrollsroycedawn02

Önmagához képest meglepően visszafogottan alakította át a Dawn karosszériáját a Mansory, ám a sportosabb kiegészítők, így a nagyobb légbeömlőkkel tagolt első spoiler, a könnyű gépháztető és a csomagtér-fedélre szerelt spoiler, teljesen önálló arculatot adnak a Rolls-Royce számára. Az oldalsó szoknyák is karcsúbbnak, alacsonyabbnak mutatják a kabriót, ehhez a sportos karakterhez tökéletesen passzolnak a 22 colos, „V6” fantázianévre hallgató könnyűfém felnik.

mansoryrollsroycedawn01

Az exkluzív hűtőrács mögött egy igazi V12-es gépszörny lakik, a Mansory ugyanis 740 lóerőre és 1000 Nm-re növelte a 6592 cm3-es, biturbó erőforrás csúcsteljesítményét, illetve maximális nyomatékát. Ennek köszönhetően 4,5 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra a pompás kabrió, végsebessége pedig elérheti a 285 km/h-t. Közben az utasok a legfinomabb anyagokkal –például kézzel készített szőnyegek - burkolt utastérben élvezhetik a napsütést…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: