DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Egyéb

Négykerekű műalkotás Sir Peter Blake módra

Hatalmas piros szív díszíti a csiricsáré színű Bentley Continental GT V8 S Convertible motorháztetejét. A Sir Peter Blake által tervezett különleges autó elárverezése után kapott összeget jótékonysági célokra fordítják majd.

bentleycontinentalgtv8sconvertibleartcar01



Sir Peter Blake, az angol pop art „keresztapja” – akinek (talán) a leghíresebb műve a Beatles „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” albumának borítója - ezúttal sem hazudtolta meg önmagát. A Bentley Mulliner részlegével közösen tervezett Continental GT V8 S kabrió karosszériája ugyancsak sokszínű: miközben az alsó része a jellegzetes British Racing Green színben pompázik, addig feljebb St. Luke’s Blue fényezésű, a hűtőmaszkja ugyanakkor rózsaszín, a sárga gépháztetőt pedig hatalmas piros szív díszíti. Az utastérben is folytatódik a színkavalkád, mindegyik ülést, valamint a váltókart és a kormányt is más és más kárpitozású.

bentleycontinentalgtv8sconvertibleartcar03

A gépháztető alatt minden maradt a régi, a 4.0 literes, biturbó V8-as 520 lóerős, így a négyüléses kabrió a nyolcfokozatú automata váltó segítségével 4,5 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra. Sir Peter Blake négykerekű műalkotását június 24-én, a Goodwood Festival of Speed rendezvényen elárverezik, a befolyt összeget pedig a Care2Save Charitable Trust kapja.

bentleycontinentalgtv8sconvertibleartcar02

bentleycontinentalgtv8sconvertibleartcar

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: