DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Egyéb

Négykerekű rottweiler - Piecha Design

A legerősebb változat 4 literes V8-as motorjából 612 lóerőt préselt ki a Piecha Design. Na, most akkor rottweiler vagy sem?!

piechamercedesamgc63t



Szóval, a rottweilert a németországi Rottweil városában kezdték el tenyészteni, a közepesen nagytestű fajtát a visszavonuló római légiók által otthagyott, erős és hasznos ebek, illetve a helyi juhászkutyák keresztezéséből hozták létre. Erőt sugárzó, magabiztos megjelenése ellenére kiegyensúlyozott és gyermekszerető természetű, emellett remek őrzővédő, gazdája biztonságáért akár az életét is odaadná.

piechamercedesamgc63t01

Autós szaknyelvre lefordítva, mintha a Piecha Design Mercedes-AMG C63 S T-modellről beszélnénk. A rottweili illetőségű tuningcég kihozta az állatot a családbarát, középkategóriás kombiból. Az „alapmodellek” persze nem lettek annyira kemények, mint az AMG kiadás, ám a kerekded formák így is határozottan dinamikus és magabiztos karaktert kaptak a könnyű, szénszálas karosszéria-elemeknek köszönhetően. A látványhoz természetesen a 19 és 20 colos könnyűfém felnik, illetve az alacsonyabb hasmagasság is sokat hozzátesz. Ugyanakkor némi pluszpénzért állítható magasságú, colivers futóművet is választhat az ügyfél.

piechamercedesamgc63t02

Feltétlenül említést érdemel még a C63 S AMG változat erőforrása, mely a Piecha Design mesterembereinek hála, a gyári 510 helyett már 612 lóerő leadására képes. S akkor még a 840 Nm-es csúcsnyomatékot nem is említettem… Ennek eredményeképp sikerült 0,1 másodpercet ledolgozni a gyári sprint értékéből, a négykerekű Rottweiler 3,8 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra.

piechamercedesamgc63t03

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: