DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Ez már háború a javából! - Chevy Camaro ZL1

A fenyegető kinézet mellé brutális teljesítményű, kompresszorral feltöltött V8-as erőforrás jár. A ZL1 izomautó a javából.

chevroletcamarozl1a



Bár a Dodge Challenger SRt Hellcat lóerők terén még jobban áll, mint az új Chevrolet Camaro ZL1, ám utóbbi azonban a gyorsulás terén egyenlít a riválisával szemben. Hihetetlenül brutálisan megy a Chevrolet új izomautója, a 640 lóerő és 868 Nm leadására képes ZL1 4, illetve 3,9 másodperc alatt sprintel 0-ról 96 km/h-ra – váltó típusától függően. A ZL1 ugyanis a hatfokozatú manuális egység mellett tízfokozatú (!) automata váltóval is választható, utóbbit a Forddal közösen fejlesztette a GM.

chevroletcamarozl1c

Ezzel még nem ért véget az amerikai izomautó technikai arzenálja, többek között Magnetic Ride felfüggesztés, elektronikus önzáró differenciálmű és Performance Traction Management gondoskodik a magabiztos útfogásról, a kiváló rajthoz pedig a Custom Launch Control járul hozzá. A 20 colos kovácsolt felniken és Goodyear Eagle F1 Supercar gumiabroncsokon lovagló, 2+2üléses kupé megzabolásáról ugyanakkor Brembo fékrendszer gondoskodik.

chevroletcamarozl1b

Természetesen a pazar műszaki tartalom mellé kellőképp agresszív megjelenés társul, ám a látványon túl aerodinamikai szempontból is tökéletes a Camaro. Hatalmas első „száj” szívja a levegőt a motor számára, a szemei gonoszak, a gépháztető erőteljes, de durván. A sárvédőit is kiszélesítették, s a látványos oldalsó szoknyák „mögött” fix szárny gondoskodik az elegendő leszorító-erő termeléséről. Az új Camaro ZL1 hivatalosan New Yorkban debütál, forgalmazása az év végén kezdődik meg az Egyesült Államokban.

chevroletcamarozl1d

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: