DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Egyéb

Postás akarok lenni!

A Genfi Autószalonon leplezi le a német tuningcég a Magyar Posta legújabb szolgálati kocsiját.

Nahát, alapra nem nagyon jutna eszembe zöld autót venni, de az AC Schnitzer ACL2-t simán bevállalnám. A piros, ötküllős felnikkel egyetemben! De nézzük a részleteket!

acschnitzeracl2b



Az AC Schnitzer legújabb munkája a BMW M235i alapjaira készült, ám a német tuningcég alaposan átszabta a kompakt méretű kupé karosszériáját.  Először is széles „body kitet” illesztett hozzá, amely többek között magában foglal egy nagyobb légbeömlőkkel szabdalt, új lökhárítót, kiszélesített kerékjárati íveket, oldalsó küszöböket, valamint egy hatalmas, fix hátsó szárnyat. Aztán az egészet retro zöld színűre fényezte, és egy kéttónusú, de alapvetően piros, ötküllős felniszettre ültette az egészet. Egyszerűen szemet gyönyörködtető a látvány!

acschnitzeracl2

Az új aerodinamikai csomag alkalmazása mellett a lemezek alatt is jelentős változások történtek, hiszen a rövid sajtóanyag szerint 570 lóerő várja a pilótát az ACL2 volánja mögött. Egyelőre az még titok, hogy az eredeti 3 literes erőforrást húzták fel a mérnökök, vagy lecserélték a nagyobb 4.4 literes V8-asra, mindenesetre a 2,54 Kg/LE-s súly/lóerő arány önmagáért beszél. Ami azt is jelenti, hogy az AC Schnitzer könnyű anyagokat használt a tuningolás során. Mindezek mellett a kipufogó, a futómű és a fékrendszer sem maradt változatlan, de pontos részletek a Genfi Autószalonon várhatók.

acschnitzeracl2d

acschnitzeracl2e

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: