DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Egyéb

GMC Acadia – Semmi különös

Micsoda igazságtalan cím! 317,5 kilogrammot fogyott az új Acadia, s azt merem írni, hogy semmi különös?! Nézzük kicsit részletesebben!

gmcacadia



A nagy fogyás! Kezdhettem volna így is az új GMC Acadiáról szóló történetet, hiszen még a mai világban is szokatlan, hogy egy autó egy modellváltás során ennyit ledobjon a súlyából. Pontosan 317,5 kilogrammot. Ne gondolja azonban senki azt, hogy ettől az új Acadia pehelysúlyú versenyzővé vált, hiszen még mindig 1794 kilogrammos eredménnyel zárt a mérlegelésnél (üresen), ám a méreteit tekintve becsületére vált a súlycsökkenés.

gmcacadia05

Igen, mert hiába ment össze a GMC Acadia az ez elődjéhez képest, még mindig óriási és hétszemélyes, az egyetlen hátránya(?) a régi típussal szemben, hogy a nyolcadik utasnak már nincs hely többé… Heten viszont felettébb kényelmesen utazhatnak, s még a csomagoknak is akad hely bőven. Ráadásul egyszerűen variálható a kabin, nem kell kiszerelni az üléseket! A felszereltség természetesen első osztályú. Nézzék csak meg az animációt!

Meglepő módon az új Acadia alapmotorja négyhengeres, a 2.5 literes benzines egység teljesítménye azonban 194 lóerő. Még nála is sokkal erősebb a 3.6 literes V6-os egység, 310 lóerős csúcsteljesítményével valóban minden igényt kielégít. Dízel erőforrás - nem meglepő módon - nincs. Mindkét aggregáthoz hatfokozatú automata sebességváltó kapcsolódik, mely alapra az első kerekekre küldi a nyomatékot, ám opcióként összkerék-hajtással is választható az Acadia.

gmcacadia01

Az új Acadia már egyértelműen a 21. század „gyermeke”, így a valaha készült legbiztonságosabb Acadiáról beszélhetünk. Az életvédelmi berendezések nemcsak az utasok, hanem az autó és a „környező” gyalogosok épségére is ügyelnek.

gmcacadia04

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: