DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
Egyéb

Mercedes GLE Coupe Forgiato – Keréktuning

A Forgiato kerekek sosem a visszafogottságukról voltak híresek. A mellékelt Mercedes-Benz GLE Coupé gyönyörű példája ennek.

mercedesglecoupeforgiato03



Alighanem a Mercedes-Benz új szabadidő-kupéja, a GLE Coupé hasonlóan szép karriert futhat be, mint a „példaképnek” tekintett BMW X6-os. Nemcsak azért, mert világszerte egyre népszerűbbek a SUV-ok, hanem azért is, mert a Mercedes-Benz formanyelve és műszaki tartalma rengeteget fejlődött az elmúlt időben.

mercedesglecoupeforgiato01

A GLE Coupé hiánypótló modellként érkezett a stuttgarti márka kínálatába, s bár igazából felesleges összehasonlítani a bajor vetélytársával, talán még annál is vonzóbb a stílusa. Gyárilag legalábbis. Az viszont, hogy a 362 lóerős GLE 450 Coupé „extra” könnyűfém felnijei mennyire nyerik el a közönség tetszését, az már másik kérdés.

mercedesglecoupeforgiato02

A Forgiato Monoleggerea Sport kerekek még a felnispecialista katalógusában is különlegesnek számítanak. Fehér küllői mintha egy virágot formáznának, s a piros pereme is ezt az érzetet erősíti bennünk. Nem mellesleg tökéletesen illik a karosszéria fényezéséhez. Gumi viszont ezúttal is alig jutott rá… így Magyarországon a használata nem igazán ajánlott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: