DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
Egyéb

Bugatti Veyron – Drága mosás volt!

Aki az elmúlt éveket nem egy barlangban töltötte, az biztosan találkozott ezzel a videóval, melyen egy idióta sofőr belehajt egy tóba a kétmillió dolláros Bugattijával. No, természetesen ezzel még nem ért véget a történet…

A tulajt Andy House-nak hívják, és helyi, azaz texasi lakos, nem mellesleg pedig a videón szereplő Bugatty Veyron „boldog” tulajdonosa. A történet megoldása pedig hihetetlenül egyszerű, happy endet azonban senki se várjon. Andy House ugyanis először bíróság elé, majd börtönbe került. Lássuk!

bugatti3



House a rendőrségi kihallgatása során azt vallotta, hogy egy alacsonyan áthúzó pelikán ijesztett meg. Emiatt reflexből jobbra rántotta a kormányt, s máris az enyhés sós vizű tóban találta magát. Emiatt persze még nem lett volna semmilyen komolyabb összeütközése a törvénnyel, vValószínűleg megúszta volna pár száz dolláros büntetéssel, de volt egy aprócska csavar a történetben. Egyrészt House legnagyobb sajnálatára készült egy videó a balesetről, melyen pontosan látszik, hogy közel-távol nem volt egyetlen cinege sem, nemhogy pelikán. Másrészről pedig kiderült, hogy nem sokkal korábban 2,2 millió dolláros biztosítást kötött az autóra. Nos, így hát a vád: biztosítási csalás, amit a felvétel alapján nem volt nehéz bizonyítani. A bíróság ezért egy év és egy napbörtönbüntetésre ítélte. Amúgy relatíve olcsón megúszta, hiszen akár 20 év börtönt is kaphatott volna ezért a bűncselekményért.   

bugatti1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: