DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Egyéb

Drónok - Februártól csak rendszámmal

Az egyelőre amatőr pilótákra vonatkozó szabályozás elég szigorú lesz. Amennyiben bűncselekményt is elkövetnek a drónnal akkor már 75 milliós bírság is kiszabható.

drones1



A polgári drónok elterjedése újfajta szabályozások bevezetését tette szükségessé a világon. Az USA területén 2016. február 19-én lép életbe az új szabályozás. A FAA (Szövetségi Légügyi Hatóság) szerint minden olyan drónt regisztráltatni kell, melynek tömege 0.25 és 23 kilogramm között van. (A 23 kilogramm felettiekre eddig is komoly előírások vonatkoztak.) Aki a regisztráció elmulasztása mellett használ majd ilyen szerkezetet, az akár 27.500 dolláros bírságot is kaphat, ha elkapják drónreptetés közben. Ráadásul a használat közbeni videófelvételeket is felhasználhatják egy esetleges eljárásban. Amennyiben egy ilyen regisztrálatlan drónnal bűncselekményt követnek el, például drogot csempésznek egy börtönbe, vagy a női napozó felett kukkolnak, akkor a büntetés már 250.000 dollárra is rúghat, ráadásul még három év börtönt is jár mellé.

drones4

A regisztráció 5 dollárba kerül majd, és a tulajdonosnak legalább 13 évesnek kell lennie. A regisztráció egy applikáción keresztül lehetséges, ahol meg kell adni a név és a cím mellett egy email címet is. A generált azonosítót ráadásul jól láthatóan fel kell majd tüntetni a gépeken. A türelmi idő egy hónap.

drones3

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: